Antalya'da kiradan kaçış: 'Devlet memurları tayin istiyor'

Antalya'da kiradan kaçış: 'Devlet memurları tayin istiyor'
Kiraların anormal artış gösterdiği Antalya'nın birçok ilçesinde, devlet memurlarının tayin istediği belirtildi.

Resmi enflasyon verilerinin çok üzerinde artan kiralardan en çok etkilenen kentlerden biri de Antalya. Ukrayna'daki savaş nedeniyle gelen Rus ve Ukraynalıların da ev tutması sonucu kentteki kriz derinleşirken, başta Kaş, Kemer, Manavgat ve Alanya olmak üzere devlet memurlarının anormal artan ev kiraları nedeniyle tayin istediği belirtildi.

Yerel yayın yapan Haberimiz Var sitesindeki habere göre, Kaş ilçesinde görev yapan devlet memurlarının tamamına yakınının başka bir yere tayini için başvuruda bulunduğu öne sürülüyor. Kaş'ta ortalama 2 ila 3 bin lira olan ev kiralarının Rus ve Ukraynalı akını sonucu 20 bin liraya kadar yükseldiği belirtiliyor.

KİRACILARIN ŞİKAYETİ DÖRT KAT ARTTI

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, " Antalya'da son bir yılda yüksek kira talep eden ev sahibini şikayet eden kiracıların sayısı 4'e katlandı" dedi. Gündüz, Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte fahiş kira artışı yaşandığını vurgulayarak, bir yıl önce 3 bin liradan kiraya verilen evlerin fiyatlarının son aylarda 12 bin ile 20 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

ANTALYA'DA KONUT FİYATLARINI YABANCILAR BELİRLİYOR

Neşet Gündüz, kira ve aidat artışlarının denetlenmesi ve yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Antalya'da kira bedellerini yabancılar belirliyor. Hal böyle olunca da Antalyalılar çıldıran kiralar karşısında çaresiz kalıyor. Yasal düzenleme ile Antalyalılar mutlaka korunmalı. Kira artışı devlet denetiminde olmalı. Çözüm belli, yabancılara mülk satışı kesinlikle yasaklanmalı."

Ekonomi