Antalyaspor - Trabzonspor maçında yaşandı: Yerde kafayla geri pas ihlal mi?

Antalyaspor - Trabzonspor maçında yaşandı: Yerde kafayla geri pas ihlal mi?
Süper Lig'de dün akşam oynan Antalyaspor-Trabzonspor maçında bir ilginç bir an yaşandı. Yerde yatan oyuncu yerdeki topu kafayla kalecisine verdi. Hakemin 'geri pas' kararı vermesi gerektiği belirtildi.

Süper Lig'de Antalyaspor'un son dakikalarda bulduğu gollerle 5-2 galibiyetiyle biten Trabzonspor maçında hakem Volkan Bayarslan ilginç bir hataya imza attığı belirtiliyor.

Maçın ikinci yarısında Trabzonspor futbolcusu Marc Bartra ceza sahası içinde yerdeki topu yere yatarak bilinçli olarak kafa ile kalecisine verdi.

KURAL NE DİYOR?

Ajansspor'da yer alan haberde, futbol oyun kurallarına göre, bir oyuncunun kafa ile kalecisine ancak oyunun akışı içinde pas verebildiği hatırlatıldı. Buna göre, top eğer oyuncunun kontrolünde ise yere yatarak veya topu havaya kaldırarak kafa ile kaleciye vermek yasak.

Kaleci de eğer takım arkadaşı topu kendisine kafa ile versin diye havalandırdığı takdirde bu da ihlal sayılıyor ve bir de sarı kart görüyor. Yani kuralın arkasından dolaşmak yasak.

Benzer ihlali geçen sezon Sivasspor-Fenerbahçe maçında Osayi-Samuel yapmış ve yerdeki topu kalecisine kafayla vermiş ancak hakem oyunu devam ettirmişti.

Spor