Antisemitizm tartışmaları: Elon Musk İsrail'de

Antisemitizm tartışmaları: Elon Musk İsrail'de
X'in sahibi Elon Musk, hakkındaki antisemitizm tartışmalarının gölgesinde İsrail'de Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya gelecek.

2022/10/30/dw-serit.jpg

Eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, hakkında yoğunlaşan antisemitizme zemin hazırlama suçlamaları sonrasında İsrail'de üst düzey görüşmelerde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Benyamin Netanyahu ile görüşmesi planlanan Musk, X platformunda İsrail-Hamas savaşıyla ilgili olarak antisemitik içeriklerle yeterince mücadele etmediği gerekçesiyle ABD ve Avrupa Birliği'nde eleştirilere hedef olmuştu.

Musk bu eleştirilere, antisemitizme ve "nefret ve çatışmayı teşvik edecek her şeye" karşı olduğu yanıtını vermiş, X'in nefret söylemini teşvik etmediğini yinelemişti.

Rehine ailelerinden temsilciler de katılacak

İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Herzog'un Kudüs'te Musk'ı kabul edeceği, Hamas tarafından Gazze Şeridi'ne kaçırılan rehinelerin ailelerinden temsilcilerin de görüşmede hazır bulunacağı bildirildi. Açıklamada Herzog'un "internette artan antisemitizme karşı harekete geçilmesi gerekliliğini vurgulayacağı" kaydedildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Musk ile California'da 18 Eylül'de bir araya gelmiş ve bu görüşmede ifade özgürlüğünün korunması ile nefret söylemine karşı mücadele arasında dengenin sağlanması çağrısı yapmıştı. Musk, kendini ifade özgürlüğü savaşçısı olarak nitelendiriyor ve şiddete teşvik gibi bazı istisnalar dışında kullanıcıların görüşlerinin sansürlenmemesi gerektiğini savunuyor.

rtr,dpa/BK,EC

Dünya