Apple, 2019'dan bu yana satışlarındaki en büyük düşüşü yaşıyor

Apple, 2019'dan bu yana satışlarındaki en büyük düşüşü yaşıyor
Teknoloji devi Apple'ın satışları 2022'nin sonunda, artan yaşam maliyeti ile karşı karşıya kalan müşterilerin satın alma gücünün düşmesi nedeniyle azaldı.

iPhone’un üreticisinin satışları, 2022'nin son çeyreğinde 2021'in aynı dönemine göre %5 düştü. Bu, 2019'dan bu yana en büyük üç aylık düşüş oldu ve tahminlerden daha kötü gerçekleşti. Bu düşüş, birçok firmanın, özellikle pandemi sırasında yükselişe geçen teknoloji sektörü için, keskin bir ekonomik yavaşlama konusunda uyardığı sırada geldi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Apple şirketinin CEO'su Tim Cook, firmanın "zorlu bir ortamda" yol aldığını söyledi. Cook, satışlardaki düşüşü, iPhone’ların üretildiği Çin'deki Covid-19 nedeniyle arzdaki yavaşlamaya, doların diğer para birimlerine göre güçlenmesine ve Ukrayna'daki savaş ve pandeminin devam eden etkilerinden kaynaklanan daha geniş ekonomik durgunluğa bağladı.

Cook yatırımcılarla yaptığı bir görüşmede, "Dünya benzeri görülmemiş koşullarla karşı karşıya kalmaya devam ederken ... Apple'ın bundan bağımsız olmadığını biliyoruz" dedi.

iPhone'ların satışları %8'den fazla düştü. Diğer büyük teknoloji şirketleri de yatırımcılarla görüşmelerinde zorluk yaşadıklarını ifade ediyorlar.

(Kısa Dalga)

Teknoloji