Apple artık dünyanın en değerli şirketi değil

Apple artık dünyanın en değerli şirketi değil
Apple'ın hisseleri dün yüzde 5 oranında değer kaybetti. Piyasa değeri 2.37 trilyon dolara inen Apple, 'dünyanın en değerli şirketi' sıfatını yeniden Suudi Aramco'ya kaptırdı.

Apple, 'dünyanın en değerli şirketi' pozisyonunu kaybetti. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüksek enflasyon karşısında faiz artırımına gitmesi nedeniyle yatırımcılar riskli varlıkları terk ederken, bu durum Apple'ı da vurdu.

Yatırımcıların teknoloji firmalarındaki hisselerini sattığı bir ortamda, Apple'ın hisseleri dün yüzde 5 oranında değer kaybetti. Bunun sonucunda, şirketin piyasa değeri 2.37 trilyon dolara indi.

Bu da Suudi Arabistan'ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Aramco'nun 2.42 milyar dolarlık piyasa değeriyle, yeniden dünyanın en değerli şirketi olduğu anlamına geliyor.

Aramco böylece, dünyanın en değerli şirketi sıfatını Apple'dan iki yıl sonra geri almış oldu.

Ukrayna savaşının da etkisiyle enerji fiyatlarındaki artış devam ederken, enerji şirketlerinin de hisse fiyatları yükseliyor. Öte yandan, yatırımcıların daha az riskli yerlere yönelmesiyle, teknoloji firmalarının değerleri de düşüyor. BBC'ye göre, Apple'ın hisse değeri ocak ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 oranında azaldı. (Kısa Dalga)

Ekonomi