Apple’dan beklenmeyen telefon: “yuvarlanabilir” ekranlı iPhone hamlesi

Apple’dan beklenmeyen telefon: “yuvarlanabilir” ekranlı iPhone hamlesi
Katlanabilir iPhone beklenirken Apple, daha farklı bir alana yöneliyor. Apple'ın almış olduğu son patent yuvarlanabilir bir iPhone'un geliştirileceğine işaret ediyor.

Apple, yuvarlanabilir veya kaydırılabilir ekrana sahip bir cihaz için patent başvurusunda bulundu. İlgili patent, iPhone, iPad, televizyonlar, masaüstü ekranlar ve araç gösterge panelleri gibi gelecekteki ürünlerin bu yeniliğe sahip olabileceğini gösteriyor. Öte yandan katlanabilir iPhone beklentisi de bu patent ile biraz daha sönükleşiyor.

Apple’dan “yuvarlanabilir” ekranlı iPhone hamlesiApple nezdinde bu tarz patent haberleri belirli dönemlerde çıkıyor. Vision Pro’da olduğu gibi bu tip cihazların söylentileri uzunca bir süre gündemde kalıyor zira Apple, “yeni” ürünleri piyasaya sürme konusunda pek aceleci davranan bir firma değil. Patenti alınan yuvarlanabilir, esnek ekran patentinin de gerçeğe dönüşmesi zaman alabilir.

Bahsedilen panelin rulo şeklinde katlanabileceği öngörülüyor. Bu noktada hem ekranın hem de cam tabakanın hem esnek hem de kırılmayacak kadar da dayanıklı olması gerekecek.

Teknoloji