Apple'dan 'iPhone Şehri':78 bin konut inşa edilecek

Apple'dan 'iPhone Şehri':78 bin konut inşa edilecek
Amerikalı teknoloji devi Apple, Hindistan'da çalışanlar için 78 bin ev inşa edecek. Projede Hindistan merkezli Tata Electronics, Tayvanlı Foxconn ve Finlandiya firması Salcomp yer alacak.

Hindistan Economic Times (ET) gazetesi, Apple'ın son iki buçuk yılda yaptığı yatırımlarla ülkede yaklaşık 150 bin kişilik istihdam oluşturduğunu belirtirken Hindistan hükümet yetkililerinin paylaştığı bilgiye göre ABD teknoloji devi Apple, yatırımlarında çalışanlar için 78 bin ev inşa etmeyi planlıyor.
Projede Hindistan merkezli Tata Electronics, Tayvanlı Foxconn ve Finlandiya firması Salcomp yer alıyor.

"Öncelik kadın çalışanlara verilecek"

Plan kapsamında inşa edilecek evlerden 58 bin tanesi, Apple fabrikalarının yer aldığı Tamil Nadu eyaletinde kurulacak. Kimliğinin paylaşılmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, "Çalışanlar için başlatılan bu büyük çaplı konut girişimi, özellikle çoğu 19-24 yaş grubundaki göçmen kadın çalışanlar açısından verimliliği artırmayı ve güvenliği sağlamayı amaçlıyor" dedi.

"iPhone Şehri"

Apple, Çin'in Henan eyaletindeki Çengçou şehrinde 300 bin çalışanın yaşadığı dev bir konut alanı inşa etmişti. Hindistan'daki konut projesinin "iPhone Şehri" diye anılan bu yapıya benzeyeceği düşünülüyor.

Konut inşaatlarının 31 Mart 2025'e kadar tamamlanması ve evlerin teknoloji sektörü çalışanlarına teslim edilmesi planlanıyor..(Kısa Dalga)

Dünya