Apple'dan şaşırtan açıklama: iPhone 15 Pro'yu kılıfsız kullanırsanız "geçici" renk değişimi olabilir

Apple'dan şaşırtan açıklama: iPhone 15 Pro'yu kılıfsız kullanırsanız "geçici" renk değişimi olabilir
"iPhone 15 Pro titanyum çok parmak izi tutuyor" eleştirilerine yanıt geldi. Apple, telefonun kılıfsız kullanılması durumunda geçici olarak renk değişimi oluşturabileceğini söylüyor.

Apple, iPhone’un nasıl temizleneceğine ilişkin destek makalesinde iPhone 15 ve iPhone 15 Pro Max’e özel bir bölüm ekledi. Şirket, iPhone 15 Pro’yu kılıfsız kullanmanın yeni titanyum kasanın rengini geçici olarak etkileyebileceğini söylüyor.

Apple'dan iPhone 15 Pro temizlik önerisi

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre; iPhone 15 Pro Mavi ve Natürel Titanyum modelinde kasasında renk değişimleri ve parmak izleri oluştuğunu gösteren görsellerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Apple’dan açıklama geldi. Apple, durumu şöyle açıklıyor: “Cildinizdeki yağ, gövdenin rengini geçici olarak değiştirilebilir. iPhone’unuzu yumuşak, hafif nemli, tüy bırakmayan bir bezle silmek, orijinal görünümünü geri kazandıracak.”

resim-2023-09-22-171203831.png

iPhone 15 Pro’nun hem ön hem de arka kısmı hâlâ cam. Paslanmaz çelik yan çerçeve, hem daha güçlü hem de hafif olan titanyumdan yapılmış yeni bir çerçeveyle değiştirildi. Titanyum nedeniyle çerçeve artık parlak değil, fırçalanmış bir görünüme sahip. Bunun dışında iPhone 15 Pro temizeme önerisi diğer iPhone’larla aynı. Apple, kullanıcılara telefonu temizlemeden önce tüm kabloları çıkarmaları ve basınçlı hava, temizlik solüsyonları kullanmamaları yönünde tavsiyede bulunuyor.

Teknoloji