Apple'ın yeni işlemcisi M3 Ultra'dan bilgiler geliyor: Zirveye kurulacak

Apple'ın yeni işlemcisi M3 Ultra'dan bilgiler geliyor: Zirveye kurulacak
Apple'ın yeni amiral gemisi işlemcisi M3 Ultra hakkında önemli bilgiler ortaya çıktı. İşlemci 2024 yılında piyasada olacak.

Bildiğiniz gibi Apple, M3 işlemcili güncellenmiş MacBook Air, Pro ve Mac Studio modelleri için kolları sıvadı. Mevcut raporlar, önümüzdeki Ekim ayına işaret ediyor.

Son olarak deneyimli Apple analistlerinden Mark Gurman, M3 Ultra'nın bazı özelliklerine açıklık getirdi. İddialara göre "M3 Ultra", rakipsiz bir performans sunacak.

Donanımhaber'in yer verdiği bilgilere göre; bugün Apple'a yakınlığı ile tanınan Mark Gurman,Power On bülteninin son sayısında M3 Ultra'nın çekirdek sayısı gibi bazı önemli detaylarına değindi. Buna göre yeni işlemcinin CPU çekirdeklerinde büyük bir artış sunacağını bildiriyor.

80 çekirdek

Gurman tarafından paylaşılan listede, M3 Ultra'da çekirdek sayılarının 24P+8E olmak üzere 32'ye kadar ulaşacağını görülüyor. Bu rakamlar, mevcut M2 Ultra'ya kıyasla yüzde 50'lik bir artışı temsil ediyor. Ancak GPU çekirdeklerinde büyük bir farklılık bulunmamakta. Temel M3 Ultra'da 64 çekirdek, üst sürümde ise 80 çekirdekli GPU'ya yer verilecek.

indir-1.webp

Ayrıca M3 işlemcili Mac'lerin bellek miktarında da değişimler bekleniyor. M2 işlemcili mevcut MacBook Pro, 16 GB, 32 GB, 64 GB ve 96 GB seçeneklere sahip. Gurman ise, Apple'ın 36 GB ve 48 GB RAM'e MacBook Pro modellerini dahili olarak test ettiğini belirtiyor.

Mevcut raporlar, M3 işlemcili yeni MacBook Air 13 inç, Touch Bar özellikli MacBook Pro 13 inç ve yeni iMac 24 inç için Ekim ayına işaret ediyor.
M3 Pro ve M3 Max işlemcili MacBook Pro 14 inç / 16 inç ve M3 Ultra'ya sahip Mac Pro ve Mac Studio ise 2024 yılında karşımıza çıkacak. (Kısa Dalga)

Teknoloji