Ara Güler'in yeni sergisi "Renkli Anadolu" kendi adını taşıyan müzede ziyarete açılıyor

Ara Güler'in yeni sergisi "Renkli Anadolu" kendi adını taşıyan müzede ziyarete açılıyor
Ara Güler arşivinden "Renkli Anadolu" sergisi 6 Ekim'de Ara Güler Müzesi’nde ziyarete açılacak.

Ara Güler'in uzun yıllar boyunca Anadolu’ya yaptığı gezilerden derlenen ve renkli fotoğraflarına yer verilen Renkli Anadolu sergisi, Ara Güler Müzesi’nde sanat severlerle buluşuyor.

"Renkli Anadolu", Ara Güler’in yaşadığı topraklara ve insanına olan bağlılığına dair pek çok ipucu barındırıyor. Kimisi artık var olmayan sokaklar, yapılar ve insanlar Ara Güler’in fotoğraflarında yeniden hayat bulurken bu coğrafyanın ve üzerinde var olmuş kültürlerin bolluğu ve zenginliğine dair bizlere yeniden bir hatırlatma yapıyor.

Ara Güler'in yeni sergisi "Renkli Anadolu" ziyarete açılıyor - 1

Nlife'ın derlediği bilgilere göre; renkli fotoğrafçılığın dünyada talep görmeye başladığı dönemlerde bu değişime ayak uyduran Ara Güler’in sergide yer alan ve bazıları ilk defa görülecek 89 adet fotoğrafı 1957 ve 2003 yılları arasına yayılıyor.

Ara Güler'in yeni sergisi "Renkli Anadolu" ziyarete açılıyor - 2

Bu denli geniş bir zaman aralığı, Ara Güler’in fotoğraflarının ve sanatının zamansızlığına işaret ediyor. Renk, sergide Anadolu’nun dört bir yanını birbirine bağlayan başlıca unsur olarak göze çarpıyor.

Ara Güler'in yeni sergisi "Renkli Anadolu" ziyarete açılıyor - 3

Cumhuriyetimizin 100. yılını da kutlayan Renkli Anadolu sergisi, Ara Güler’in hayatına yayılan bir başka öyküsüdür; ışığa, insana, toprağa, renge ve Türkiye’ye dair…

Türkiye’de kültür ve sanata önemli katkılar sağlayan Doğuş Grubu’nun, Ara Güler ile iş birliği sonucu hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi’nin yeni sergisi “Renkli Anadolu”, 6 Ekim 2023- 7 Nisan 2024 tarihleri arasında, Pazartesi günleri hariç Salı-Cumartesi 10:00-18:00, Pazar 12:00-18:00 saatlerinde Bomontiada’da ziyaret edilebilir.

Ara Güler'in yeni sergisi "Renkli Anadolu" ziyarete açılıyor - 4

Ara Güler Müzesi Yayınları tarafından sergiye paralel olarak hazırlanan ve sergiyle aynı ismi taşıyan ‘’Renkli Anadolu’’ kitabı, Bomontiada ve Galataport’ta yer alan Ara Güler Müzesi Dükkan’larından temin edilebilir.

Ara Güler'in yeni sergisi "Renkli Anadolu" ziyarete açılıyor - 5

Kültür Sanat