Araç sahiplerine kötü haber: Dev zam yolda

Araç sahiplerine kötü haber: Dev zam yolda
Kalabalık şehirlerde park yeri bulamayanların sıklıkla başvurduğu oto parkların ücretlerine yılbaşından sonra zam bekleniyor.

Araç sahibi olmayanlar yüksek araba fiyatlarından yakınırken araç sahibi olanlar ise akaryakıt ve otopark ücretleri ile mücadele ediyorlar. Özellikle İstanbul için park yeri büyüyen bir sorun olmaya devam ederken otopark ücretleri de artıyor.

Yılbaşından sonra zam bekleniyor

İstanbul'da aynı semtte hem 300 TL'ye hem 140 TL'ye otoparklar bulunurken bu ücretlere yılbaşında sonra da zam gelmesi bekleniyor.

Kanal D Haber'de yer alan habere göre, otoparklarda 1 saati 35 TL olanın da 50 TL olanın da bulunduğu belirtilirken vatandaşlar bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirdiler. İSPARK’ta yer bulmak zor olduğu için özel otoparklara yönelenlerin büyük şaşkınlık yaşadığına dikkat çekildi. Mikrofon uzatılan bir araç sürücüsü “Geçen gün 1 saatine 150 TL ödedim. Korkunç. Ne kazanıyorum ki oraya vereyim” dedi.

Haberde yer alan otoparkta günlük aracını bırakmak isteyenlerden 160 TL talep ediliyor. Fakat aynı semtte, birkaç metre uzaklıktaki başka bir otoparkta o ücretin 300 TL’ye kadar çıktığı görülüyor.

1 ay boyunca aracını bırakıp almayanların ödemesi gereken ücret ortalama 9 bin TL oluyor. Bu da neredeyse o semtteki bir ev kirası kadar ediyor. Araç sürücüleri otopark ücretlerinin 50 TL’den aşağı olmadığını ve bunun gece 100 TL civarında olduğunu aktardı. Başka bir otoparkta ise 24 saat kalanlardan 140 TL, 1 saat kalanlardan 30 TL istendiğini söylendi.

Haberde yılbaşından sonra otoparkların zamlanacağı ifade edildi. Çünkü İSPARK’ın da yeni yılla beraber fiyatlarını yüzde 60 artıracağı belirtildi.

Ekonomi