Aracı kurşunlanan Aziz Savaş, Ayhan Bora Kaplan ve eski emniyet müdürlerinden şikayetçi oldu

Aracı kurşunlanan Aziz Savaş, Ayhan Bora Kaplan ve eski emniyet müdürlerinden şikayetçi oldu
İş insanı Aziz Savaş, “Yanımda devletin verdiği silahlı koruma varken aracımın kurşunlanması olayı, devletin üst düzey isimlerinin tümüne bir gözdağı vermek amacıyla yapıldı” dedi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında ifade veren ve cumartesi akşamı aracı kurşunlanan Şanlıurfalı iş insanı Aziz Savaş, daha önce ifade verdiği kişiler hakkında yeni bir şikayette bulundu. Savaş, saldırıyı azmettirenlerin, Ayhan Bora Kaplan, eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve açığa alınan eski Asayiş Şube Müdürü Oben Özay olduğunu ileri sürdü.

İş insanı Aziz Savaş, Ankara'da yeraltı dünyasında "Kaplanlar" olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında emniyete giderek, aralarında eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile açığa alınan eski Asayiş Şube müdürü Oben Özay’ın da bulunduğu 4 polisten, kendisini darp ettikleri ve rüşvet istedikleri iddiasıyla şikayetçi oldu.

Savaş, Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan Özay’a kendi elleriyle 30 bin dolar teslim ettiğini öne sürdü. Ekim ayında yaptığı şikayetin ardından kendisine koruma tahsis edilen Savaş’ın arabası geçen cumartesi akşamı kurşunlandı.

T24’den Asuman Aranca’nın haberine göre, olayın ardından emniyete giderek şikayetçi olan Savaş, daha önce haklarında ifade verdiği Ayhan Bora Kaplan, Servet Yılmaz ve Oben Özay’ın azmettirmesiyle aracının kurşunlandığını öne sürdü.

Savaş, saldırının amacının şikayetinden vazgeçirilmek olduğunu savundu.

“Kaplan rica etti, Yılmaz bıraktırdı”

Öte yandan Savaş’ın, daha önce verdiği ifadede Servet Yılmaz ve Bora Kaplan hakkında ilginç bir iddiada bulunduğu ortaya çıktı.

Savaş’ın ifadesinde, “2021 yılında Ankara’daki bazı gece kulüplerine yönelik olarak gerçekleştirilen bir operasyonda gözaltına alınan ve kaçak çalıştığı öne sürülen 30’dan fazla yabancı uyruklu kadının, Kaplan’ın ricası üzerine Yılmaz’ın talimatıyla serbest bırakıldığını” ileri sürdüğü kaydedildi.

“Devletin üst düzey isimlerine gözdağı”

T24’e konuşan Aziz Savaş, “Ben yıllarca PKK’ya kafa tutmuş bir insanım. Uyuşturucu baronlarına boyun eğmem, korkmam. İfade verirken can güvenliğimin olmadığını söylemiştim ama koruma talebim olmamıştı. Bunun üzerine devlet bana koruma verdi. Kurşunlanma olayı da koruma polisi yanımda olduğu esnada yaşandı. Yanımda devletin verdiği silahlı koruma varken aracımın kurşunlanması olayı, devletin üst düzey isimlerinin tümüne bir gözdağı vermek amacıyla yapıldı. Ama benim devlete, adaletin tecelli edeceğine inancım tam” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem