Aracına not bırakan komşusunu gözaltına aldıran savcıya inceleme

Aracına not bırakan komşusunu gözaltına aldıran savcıya inceleme
Yanlış yere park edilen aracın camına "Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize" diye yazan vatandaş gözaltına alındı. Çünkü not bıraktığı aracın sahibi bir savcıydı. Olayın haber yapılması üzerine Adalet Bakanı Gül, savcı hakkında inceleme yapılması için Hakimler ve Savcılar Kurulu'na izin verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, aracının camına uyarı notu yazan komşusunu 6 saat gözaltına aldıran savcı hakkında inceleme yapılması için Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) izin verdi.

Ünye'de görevli bir savcının, ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracının cam sileceklerine zarar verildiği ve aracına not bırakıldığı şeklinde şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında notu yazdığı ve aynı sitede ikamet ettiği belirlenen Süleyman Uysal, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Süleyman Uysal'ın yazdığı notta ise 
“Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize” diye yazıyordu.

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında, şahsın sadece not kağıdı yazması nedeniyle tutuklanmasının veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığı, "mala zarar verme" suçuna yönelik soruşturma dosyasının derdest olduğu, soruşturma işlemlerinin usul ve yasa kuralları çerçevesinde hassasiyetle yürütüleceği kaydedilmişti.

Gündem