Araştırma şirketleri, Murat Kurum ile İmamoğlu arasındaki farkı açıkladı

Araştırma şirketleri, Murat Kurum ile İmamoğlu arasındaki farkı açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Murat Kurum olduğunu açıkladı. 3 farklı anket firmasının anketlerine göre ise İmamoğlu ile Kurum arasında fark hayli yüksek.

METROPOL: MetroPoll’ün yaptığı aralık ayı araştırmasına göre İmamoğlu ve Kurum yarıştığı takdirde sonucun ne olacağı vatandaşa soruldu. İmamoğlu yüzde 48.2, Kurum yüzde 33.9 oy alıyor. Yüzde 17.9 “Fikrim yok” diyor. İyi Partililerin 84.2’si, DEM Partililerin yüzde 75’i İmamoğlu’na... İyi Partililerin yüzde 6.1, DEM Partililerin yüzde 2.7’si Kurum’a oy vereceğini kaydediyor.

SONAR: Sonar, geçen ay “Yerel seçimden sonra kimi İBB Başkanı görmek istersiniz?” diye açık uçlu sordu. Yüzde 31’i İmamoğlu’nu, yüzde 6.7’si Kurum’u söyledi. İmamoğlu’nun tanınırlığı yüzde 93.7 iken, Kurum’unki ise yüzde 67.8 olarak gerçekleşti. Katılımcılardan yüzde 51’i İmamoğlu’nu İBB başkanlığına yakıştırırken, bu oran Kurum’da yüzde 36.9 oldu.

OPTİMAR: Optimar’ın kasım araştırmasına göre İmamoğlu yüzde 48.8, Kurum yüzde 30.2 oy alıyor. İkisine de oy vermem diyenler yüzde 20.9.(Kısa Dalga)

Gündem