Araştırma: Yalnızların işsiz kalma olasılığı daha fazla

Araştırma: Yalnızların işsiz kalma olasılığı daha fazla
Birleşik Krallık'taki Exeter ve Leeds üniversitelerinden araştırmacılar, yalnızlığın işsiz kalma olasılığını üç yıl içinde yüzde 17,5 artırdığını ortaya koydu.

The BMC Public Health adlı bilimsel dergide yayımlanan son araştırma, Toplumu Anlamak - Boylamsal Ev Halkı (Understanding Society Household Longitudinal) çalışmasına katılan 16 yaşın üzerindeki 15 bin kişinin verilerine dayanıyor.

Independent Türkçe'deki habere göre akademisyenler, çalışmanın 2017 ila 2019'da yürütülen (yalnızlıkla ilgili soruların ilk kez dahil edildiği) 9. dalgası ve 2018 ila 2020'yi kapsayan 10. dalgasından alınan yanıtları analiz etti.

Sık sık yalnız hisseden kişilerin 2017 ve 2019 arasında işsiz olma olasılığı yüzde 16 daha fazlaydı. Bu gruptaki işsizlik olasılığı 2018 ila 2020'de yüzde 19,6'ya yükseldi.

Uzmanlar bunun, yalnızlığı "zaman içinde yaygınlığı artan bir halk sağlığı salgını" olarak tanımlayan önceki araştırmalarla tutarlı olduğunu söyledi.

Araştırmacılar, yalnızlık ve işsizlik arasındaki bağlantının, yalnız kişilerin iş arama motivasyonunun azalmasından ve işyeri performansının daha düşük olmasından kaynaklanabileceğini öne süren mevcut çalışmalara atıfta bulundu.

Araştırmanın yazarları, çalışma çağındaki kişilerde yalnızlığın önlenmesi veya azaltılmasının aşırı işsizliği azaltma potansiyeline sahip olduğunu savunarak, bu bağlantı hakkında daha fazla araştırma yapılması çağrısında bulundu.

HABERİN TAMAMI

Dünya