'Arazimden geçiyor' dedi, yüzlerce kişinin kullandığı yolu kapattı

'Arazimden geçiyor' dedi, yüzlerce kişinin kullandığı yolu kapattı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yaşayan bir kişi, arazisinden geçtiği iddiasıyla yolu kapattı.

Burhaniye’nin Bahçelievler Mahallesi’ni Edremit ilçesi ile Çoruk Mahallesi’ne bağlayan yol, arazi sahibi tarafından istimlak bedeli ödenmediği gerekçesiyle trafiğe kapatıldı.

Yolu ağaç kütükleriyle kapatan vatandaş, yolun ortasına zeytin ağaçları dikti.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Efrahim Başa, sorunun çözümü için girişimde bulunduklarını söyledi.

Başa, daha önce belediye tarafından geçici olarak açılan yolun zamanla tarla sahibi tarafından kapatıldığını, bunun üçüncü olduğunu kaydetti.

Muhtar şunları söyledi: "Buna bir çözüm bulunması için yetkililerle de görüştük. Herhalde çözüme ulaştıracaklar ama, şu anda yapacak bir şeyleri olmadığını, istimlak edeceklerini söylediler. Bizim mahalle ve Geriş mahallesinin özellikle çok kullandığı bir yol burası. Vatandaşlar, eğer bu 300 metrelik yolu kullanamazsa 3 kilometre yol dolaşıyor tarlasına, bağına, bahçesine gidebilmek için. Bizim mahalleden Edremit’e gidebilmek için önce buradan çıkıyoruz. Ören yolundan, Burhaniye’nin içinden yeniden geri dönüyoruz, ondan sonra ulaşıyoruz Edremit yoluna. Tabii yetkililerin buna çözüm bulmalarını temenni ediyoruz. Bu yolu yüzlerce insan kullanıyor. Herkes de mağdur oluyor. Burada bir de odun deposu gibi bir şey var. Yol, yarısından kapanmış. Buraya gelip arabalar geri dönmek zorunda kalıyorlar. Yetkililerden çözüm bekliyoruz." (ANKA)

Yaşam