Arda Turan: Futbolu bırakmaya kesin karar vermedim

Arda Turan: Futbolu bırakmaya kesin karar vermedim
Galatasaray'dan ayrılan ve kariyerinin sonuna gelen Arda Turan, "Futbolu bırakmaya kesin karar vermedim. Yurt dışından bazı opsiyonlar var, Amerika veya başka yerlerden..." dedi.

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra henüz herhangi bir kulüp ile sözleşme imzalamayan Arda Turan, kariyerine dair açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada katıldığı bir sohbet odasında konuşan Arda Turan, ABD'nin MLS ligine gidebileceği sinyalini verdi.

Turan, futbolu bırakmaya kesin olarak karar vermediğini belirterek, "Futbolu bırakmaya kesin karar vermedim. Yurt dışından bazı opsiyonlar var, Amerika veya başka yerlerden... Bırakmaya karar verirsem kulübe üye olmak isterim. Ben zaten Galatasaraylıyım." dedi.

'ATLETICO MADRİD İLE BARCELONA'YI MİX ETMEK İSTİYORUM'

Teknik direktör olduğunda Atletico Madrid ile Barcelona'nın oyununu mix etmek istediğini vurgulayan Arda, "Doğru ekip kurmaya çalışıyorum. Futbolu değişik açılardan değerlendirebilen, oyuna sabitlenmiş bir şekilde kalmayan ekiple çalışmak istiyorum. Bir planlama yaptım. Planlamanın ilk konusu öğrenmek. Futbol artık çok değişken çünkü. Ben, oyuncuya göre sistemden yanayım. Şimdi sizin elinizde oyuncu yok, 3'lü oynuyorsunuz. Teknik direktör olduğumda Atletico Madrid ile Barcelona'nın oyununu mix etmek istiyorum. 32-33 yaşında çok değerli teknik direktörler var. Türkiye'de bu yaş algısını, gitsin bir yerde pişsin öyle gelsin algısını kırmamız lazım. Futbol gelişiyor, ilerliyor. Şahsım adına söylemiyorum. Eğer donanımlı biri varsa neden çalışmasın?" dedi.

'HAYATIN HER HANINDA GALATASARAYLIYIM'

Galatasaray ile bir kırgınlığı olmadığının altını çizen tecrübeli futbolcu, "Arda Turan'ın jübilesi ile vakit kaybetmeyelim. Ancak bir gün Galatasaray'da yönetici olursam bu konuların ne kadar önemli olduğunu anlatacağım. Şu an gerçekten böyle bir şey istemiyorum, kulübün benden önemli sorunları var. Hayatın her anında Galatasaraylıyım. Onların bir emri benim için çok önemlidir. Tüm kontaklarım, Galatasaray'ın emrindedir. Önceliğimiz Galatasaray'ın iyiliği." şeklinde konuştu.

'BARCELONA'YI ELEYEBİLİRDİK, ÇOK FAZLA PAS OYUNU YAPTIK'

Turan, geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi son 16 turu mücadelesinde eşleştikleri Barcelona'yı eleyebilecek kaliteye sahip olduklarını belirterek, "Barcelona'yı eleyebilirdik. Kaliteli oyuncuları var ama çok fazla pas oyununa devam ettik. Uzun direkt pas ve baskıyla kazanılan ikinci toplar gibi opsiyonları uygulayabilirdik. Frankfurt eledi. Frankfurt'un elediği her takımı Galatasaray da eleyebilir." diye konuştu. (Kısa Dalga)

Spor