Arınç'tan Hüseyin Çelik'in yeni kitabına: Heyecanla bekliyorum

Arınç'tan Hüseyin Çelik'in yeni kitabına: Heyecanla bekliyorum
AKP'den istifa etmeyen ama faaliyetlerine de katılmayan Hüseyin Çelik, yakında piyasaya çıkacak kitabında AKP dönemini ve son 20 yılı anlatacak.

AKP'nin kurucu kadrosunda yer alan ve uzun dönem Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Hüseyin Çelik'in yeni kitabı yakında raflarda yerini alacak. Bakanlık yaptığı dönemde yaşanılanları kaleme alan Çelik’in kitabının adının, Milli Eğitim’de Üç-Beş Nöbeti olacağı duyuruldu.

Askerlikte 3-5 nöbetinin uykuya direncin az olduğu en zor nöbet olduğu biliniyor. Kitabın ismi de görev yapılan dönemin zorluğuna gönderme yapmak için seçilmiş.

ABC gazetesinden Ömer Şahin'in haberine göre, Hüseyin Çelik'in kitabı henüz yazım aşamasında ancak kısa süre içerisinde raflardaki yerini bulacak.

AKP hükümetleri döneminde yaşanmış siyasi krizlerin arka planının kitapta yer alacağı duyuruldu. Çelik kitapta; YÖK krizi, imam hatipler, katsayı tartışması, kuran kursları, rektörlerle çatışmalar, askerlerle ilişkiler, kadrolaşma iddiaları, bedava kitap dağıtımı, Ruhban Okulu, Aleviler, Süryaniler, Kürtler, Çerkesler gibi tartışmalı konular ayrı başlıklarla ele alacak.

Hüseyin Çelik, askerlerle yaşanan gerilimler, dönemin Genel Kurmay Başkanları Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt ile yaptığı görüşmeleri, Cumhuriyet Mitingleri’ni, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı, 367 krizi ve E-muhtıra ile devam eden süreci , o dönemde yaşananları ilk ağızdan anlatacak.

BÜLENT ARINÇ: MERAKLA BEKLİYORUM

Hüseyin Çelik gibi AKP'nin kurucu kadrolarından olan Bülent Arınç, Çelik'in kitabını büyük bir heyecan ve merakla beklediğini sosyal medya hesabı üzerinden dile getirdi.

Arınç yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ben de büyük bir merak ve heyecan ile kitabı.bekliyorum sayın Hüseyin çelik tanıdığım en güçlü dürüst ilkeli siyasetçilerden dir. Akpartili günlerde onunla birlikte yaşadığımız olayları herzaman onurla hatırlayacağım." (Kısa Dalga)

Kültür Sanat