Arjantin'de sağcı lider Milei'den devalüasyon kararı

Arjantin'de sağcı lider Milei'den devalüasyon kararı
Arjantin'de yeni hükümetin ekonomik krize karşı pesoda devalüasyona gideceği kaydedildi. Ayrıca hükümet kamu harcamalarını da kısma kararı aldı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, hükümetin, pesoyu dolar karşısında yüzde 54 oranında devalüe edeceği ve enerji ile ulaşımdaki sübvansiyonları da azaltacağı ifade edildi.

Ülkede dün yaklaşık 365,50 Arjantin pesoya karşılık gelen dolar kurunun 800 pesonun üzerini görmesi bekleniyor.

Arjantin'in aşırı sağcı yeni devlet başkanı Javier Milei'nin Ekonomi Bakanı Luis Caputo, sosyal medyadan, ciddi mali krizle boğuştuklarını ve bunun aşılması için bir takım önlemleri devreye aldıklarını belirtti.

'Bu şekilde devam edersek, hiperenflasyona gideceğimizden şüpheniz olmasın'

Caputo, enerji ve ulaşım sübvansiyonlarının azaltılacağını vurgulayarak şunları söyledi:
"Enerji ve ulaştırmaya yönelik sübvansiyonları azaltacağız. Bugün devlet, sübvansiyonlar yoluyla enerji ve ulaşım fiyatlarını çok düşük tutuyor.

Birkaç ay boyunca özellikle enflasyon açısından daha kötü olacağız. Bu şekilde devam edersek, hiperenflasyona gideceğimizden şüpheniz olmasın."

Caputo, ülkede yoksulluğun yüzde 40 seviyelerinde olduğunu hatırlatarak, hükümetin, en savunmasız sektörlere yönelik yeni sosyal yardım programları açıklayacağını söyledi. (Kısa Dalga)

Ekonomi