Artı Gerçek ve Gazete Pencere'ye siber saldırı

Artı Gerçek ve Gazete Pencere'ye siber saldırı
Artı Gerçek ve Gazete Pencere'nin, internet sitelerine saatlerdir erişim sorunu yaşanıyordu. İki kuruluş sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada "siber saldırı altında" olduklarını duyurdu.

İnternet üzerinden yayıncılık yapan Artı Gerçek ve Gazete Pencere haber sitelerine saatlerdir erişim sağlanamıyor.

Dijital gazete olarak hizmet veren Gazete Pencere bugün abonelerine dijital baskısını da gönderemedi.

İki yayın kuruluşunun web adreslerine girildiğinde hata veriyor.

Söz konusu hataya ilişkin kuruluşların sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada "Siber saldırı" altında oldukları belirtildi

Artı Gerçek'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Artı Gerçek'e siber saldırı düzenlenmiştir. Teknik ekibimiz yoğun bir çaba ile yeniden siteye erişimi sağlamaya çalışmaktadır. Gerçeğin peşinde olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Okurlarımızın desteğini bekliyoruz."

Gazete Pencere'den yapılan açıklamada ise

"Değerli okuyucularımız

Sunucularımıza yönelik bir saldırı gerçekleştiği için Gazete Pencere abonelerine gazetemizi ulaştıramadık. Bu sorun nedeniyle internet sitemize de ulaşılamıyor. Aksaklıktan dolayı değerli okuyucularımızdan özür diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Gazete Pencere aynı zamanda dijital gazete olarak abonelerine hizmet veriyor.

Artı Gerçek'te yaşanan sorun öğleden sonra çözülürken Gazete Pencere'de erişim sorunu devam ediyor.

Öte yandan Gazete Pencere'nin Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Oğhan da yaşanan soruna ilişkin şu paylaşımda bulundu: "Bir duyurum var, sunucuya yönelik bir siber saldırı nedeniyle bütün gece ayaktaydık ama maalesef Gazete Pencere’yi abonelerimize ulaştıramadık ve maalesef internet sitemize de erişilemiyor. Ekipler uğraşıyor, sorun çözülür çözülmez gazeteyi göndereceğiz, siteyi de erişime açacağız, herkesten özür dileriz"

Siber saldırı nedir?

Siber saldırılar, bir iş veya kişisel bilgisayar ağı içindeki önemli belgelere ve sistemlere zarar vermeyi veya bunların kontrolünü ele geçirmeyi ya da bunlara erişim sağlamayı amaçlar.

Siber saldırılar, gizli bilgileri yok etmek veya bunlara erişim sağlamak amacıyla siyasi, cezai veya kişisel amaçlarla bireyler veya kurumlar tarafından dağıtılır.

Siber saldırılar, bilgisayar ağları ve sistemleri aracılığıyla çeşitli biçimlerde gelir. Kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı, işletmelerdeki ve kişisel elektronik cihazlardaki hassas verilerin kontrolünü ele geçirmek için kullanılan iki siber saldırı örneğidir. (Kısa Dalga)

Gündem