Aysel Tuğluk için kadınlardan barolara çağrı: Artık harekete geçmeli

Aysel Tuğluk için kadınlardan barolara çağrı: Artık harekete geçmeli
Aysel Tuğluk için 1000 Kadın, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla barolara hasta tutuklu Aysel Tuğluk için harekete geçme çağrısında bulundu.

Demans teşhisi konulan Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması için, 54 ülkeden 6 bini aşkın kadının imzacının olduğu Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın platformu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayacak olan barolara çağrıda bulundu.

381 gün önce konulan demans teşhisine ve sağlığının cezaevinde kalmasına uygun olmadığını ifade eden raporlara rağmen halen cezaevinde tutulan Aysel Tuğluk’un sağlığının her geçen gün kötüye gittiğini cezaevinde birlikte kaldığı arkadaşları, avukatları, ailesi ve insan hakları kurumları defalarca dile getirmişti.

Kampanya'dan kadınlar İstanbul Barosu’na bıraktıkları dilekçe ile, Aysel Tuğluk’un İstanbul Barosunda kayıtlı bir avukat olduğunu hatırlattı ve baro yönetimini Aysel Tuğluk için kadın örgütlerinin tahliye talebini dikkate almaya ve gerekli çabayı göstermeye davet etti.

Kampanya kapsamında ayrıca çok sayıda kadın avukat 6 Nisan Çarşamba günü Aysel Tuğluk’un tutulduğu Kandıra Cezaevine gidecek ve ziyaretin ardından bir açıklama yapacaklar.

Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın Kampanyası adına İstanbul Barosuna bırakılan dilekçede, sağlığı gün geçtikçe kötüye giden Aysel Tuğluk’un infazının geri bırakılması konusuna en çok baroların sahip çıkması gerektiğine dikkat çekildi. (Kısa Dalga)

Dilekçenin tamamına buradan erişebilirsiniz.

Kadın