Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran'da toplanıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran'da toplanıyor
Asgari ücrette ara zam görüşmeleri başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 29 Haziran çarşamba günü toplanacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısında yaptığı açıklamaların ardından, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'da toplanacağı açıklandı.

Erdoğan asgari ücret için "Yeniden değerlendirilmesini istedim" demiş, "En kısa sürede müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı ümit ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan şöyle konuşmuştu:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. Kamu çalışanlarımıza ve emeklilerimize enflasyon farkını zaten vereceğiz. Bu düzenlemenin 13.7 milyon emeklimizin tamamını kapsadığının altını çizmek istiyorum. Şu anda Çalışma Bakanım çalışmayı hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler ve ardından NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimle paylaşma fırsatını bulacağız." (Kısa Dalga)

Ekonomi