Asgari ücrete ara zam için ikinci toplantı bugün: İşçi tarafı taleplerini masaya getirecek

Asgari ücrete ara zam için ikinci toplantı bugün: İşçi tarafı taleplerini masaya getirecek
Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda olacak. İşçi tarafının görüşmede, taleplerini masaya getirmesi bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ara zam için yeniden toplanacak.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nunda işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci yer alacak. İşçi kesimini TÜRK-İŞ, işverenleri de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek.

İlk toplantıda rakam telaffuz edilmemişti. Bu kez işçi kesiminin zam oranına ilişkin taleplerini iletmesi bekleniyor

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, iktidarın verdiği 500 dolarlık asgari ücret sözünü hatırlattı. Özdemiroğlu, “Bugünkü şartlarda 500 dolar da yeterli olmayacak” dedi.

HDP, asgari ücretin 8 bin 506 liradan net 16 bin 250 liraya çıkarılmasını talep etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, asgari ücreti 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL arasında öngördüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan da bir açıklama geldi. Normalde yılda bir kez olan görüşmelerin, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için 6 aylık periyotta yapıldığına işaret eden Yılmaz, "Temenni ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar. O da nedir? Çalışanlarımızın enflasyona ezdirilmemesi." dedi.

Bayramdan önce....

Asgari ücret tespit komisyonu 15 üyeden oluşuyor. 5 üye hükümeti, 5 üye işçi tarafını 5 üye de işveren tarafını temsil ediyor. Kararlar oy çokluğuyla alınıyor. 8 bin 506 lira olan mevcut asgari ücretin yeni dönemde kaç liraya yükseleceğinin Kurban Bayramı'ndan önce belli olması bekleniyor. (Kısa Dalga)

Ekonomi