Asgari ücrete zam gelmeden fiyatlara zam geldi

Asgari ücrete zam gelmeden fiyatlara zam geldi
Asgari ücret zammı gelmeden pek çok ürünün fiyatına zam yapıldığı tespit edildi.

Milyonlarca çalışan asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken daha asgari ücrete zam yapılmadan zincir marketlerde ürünlere zam gelmeye başladı.

306 üründe fahiş fiyat

Vatandaş, dün aldığı bir ürünü bugün aynı fiyata alamadığı gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı'na şikâyette bulundu. Sadece İstanbul'da 306 üründe fahiş fiyat tespit edildi. İstanbul'da harekete geçen ekipler etiket değişimlerini yakaladı. 120 marketin incelemesinden çıkan sonuç ise vatandaşı isyan ettirdi. Asgari ücrete zam yapılmadan 306 ürünün ederinden fazlaya satıldığı belirlendi.

110 liraya satılan yumurtanın 124 liraya çıktı

Kanal D Haber, zincir marketlere giderek bakanlığın denetimlerini yerinde inceledi. Geçen günlerde 110 liraya satılan yumurtanın 124 liraya satıldığı belirlendi. Zam sadece yumurtada da değil... Bir litre sütün fiyatı 39 lirayı aştı. Etiketinde 37,5 lira yazan kesme şeker ise kasada 39 lira çıktı.

Tereyağı fiyatları da yerinde durmadı. Etiketler incelediğinde tereyağı 5 gün önce, sucuk ve yumurtaya 2 gün önce, kaşar peynir ve ayrana ise dün zam yapıldığı tespit edildi. (Kısa Dalga)

Ekonomi