Asgari ücrette gözler 5 Temmuz’da: İşte detaylar...

Asgari ücrette gözler 5 Temmuz’da: İşte detaylar...
Asgari Ücret 2023 ara zamma ilişkin açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını Kurban Bayramı tatili nedeniyle 5 Temmuz'da açıklayacağını duyurdu. TÜİK’in açıklayacağı veriler ve refah payının eklenmesi ile asgari ücret belli olacak. Peki asgari ücrete ara zam yapılacak mı, yüzde kaç zam olacak? Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı hangi oranda olacak? 2023 asgari ücret ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) daha önce 3 Temmuz’da açıklamayı planladığı haziran ayı enflasyon rakamlarını 5 Temmuz tarihinde açıklayacağını bildirdi. TÜİK’in açıklayacağı veriler milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Zira enflasyon oranları ile refah payı düzenlemesi ile asgari ücret belirlenmiş olacak. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı hangi oranda yapılacak? İşte detaylar…

Gözler 5 Temmuz tarihinde

TÜİK'ten yapılan açıklamada, haziran ayı enflasyon verilerinin ilan takvimine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, Ulusal Veri Yayımlama Takvimi'ne göre 3 Temmuz'da yayımlanacağı duyurulan "Tüketici Fiyat Endeksi ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Haziran 2023 Haber Bültenlerinin, Kurban Bayramı tatili nedeniyle TÜİK'e fiyat raporlayan iş yerlerinden fiyatların gecikmeli gelecek olması sebebiyle 5 Temmuz saat 10.00'da yayımlanacağı ifade edildi.

500 doların altında olmayacak

Asgari ücretin Temmuz ayında yapılacak zam ile en az 500 dolar olması bekleniyor. Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda asgari ücretin en az 500 dolar olacağı ifade edilmişti. 500 dolar şu an için 10.750 TL yapıyor.

Kurdaki yükseliş beklentisi de hesaba katılacak

Kurdaki yükseliş beklentisi nedeniyle asgari ücretin açıklanacağı mevcut tarihte 500 doların üstünde açıklanması bekleniyor. Bu beklentiden kaynaklı olarak uzmanlar asgari ücretin 11.000 ile 12.000 TL arasında olabileceğini ifade ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Asgari ücret zammı kesinleştikten sonra net ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm kamuoyu ile paylaşmış olacak. Uzmanlar 11.000-12.000 TL beklentisi dışında Erdoğan’ın bu rakamların üstünde bir açıklama yapmasını da ihtimal dahilinde görüyorlar. (Kısa Dalga)

Ekonomi