Temmuzda asgari ücret zammı ne kadar olacak? Uzmanından tahminler

Temmuzda asgari ücret zammı ne kadar olacak? Uzmanından tahminler
Asgari ücrete temmuz ayında gelecek zam için tahminler devam ediyor. Zammın memur maaşlarının artışlarına paralel olması bekleniyor.

Asgari ücret bu yılın başında 8 bin 506 lira oldu ancak enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün eriyor. Hükümet, temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam yapacağını açıklamıştı.

Milliyet'e konuşan yeminli mali müşavir Ahmet Kurtuluş, memur maaşlarının yüzde 45 zamla 22 bin liraya çıktığını anımsattı.

Kurtuluş, "İkinci tura girdiğimiz bu dönemde asgari ücretle ilgili beklentiler yüzde 30 artışla 11 bin TL’lerken, seçimlerde ikinci turun ortaya çıkması dolayısıyla memur zamları ile asgari ücret zammının eşitlenebileceği kanaatindeyiz" dedi.

Asgari ücret zammında son durum

Kurtuluş şunları söyledi: "Bu da yüzde 45 artış demek oluyor. Yüzde 45 artışla düşündüğümüzde sayın Cumhurbaşkanının seçime kadar asgari ücreti 12 bin 500 TL olarak açıklaması bizim için sürpriz olmayacaktır.

SSK ve Bağkur emeklilerine zam ne olacak?

Bu yeni durum SSK ve Bağkur emeklileri için de bir beklenti oluşturdu. Memur ve kamu işçilerine verilen yüzde 45’lik zammın emeklilere de yansıtılacağı kanaatindeyiz.

En düşük emekli maaşı temmuzda kaç olacak?

7500 TL’lik en düşük asgari emekli maaşının ise 10 bin TL seviyesi civarına yükselebileceği kanaatindeyiz. Bu rakam bizler için sürpriz olmaz.” (Kısa Dalga)

Ekonomi