Asgari ücrette 'yüzde 30 - 35 zam' tahmini

Asgari ücrette 'yüzde 30 - 35 zam' tahmini
Asgari ücrette temmuz zammına iki ay kala, ücret tahminleri sürüyor. Asgari ücrete en az yüzde 30 geleceği tahmin edildi.

Yeni yılda asgari ücret yüzde 55 zamla 8 bin 506 liraya yükselmişti. Ancak yüksek enflasyon nedeniyle maaşlar hayat pahalılığına karşı erimişti.

14 Mayıs'taki seçimin de etkisiyle asgari ücrete geçen yıl olduğu gibi bir ara zam daha gelebileceği beklentisi oluşmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ara zammın seçim öncesi değil, temmuz ayında geleceğini açıklamıştı.

Vergi uzmanından zam senaryosu

Milliyet'e konuşan vergi uzmanı Muhammet Bayram, geçen dönemde asgari ücretliye zam yapılırken, memur ve emekliye daha düşük artış yapıldığını ifade etti.

Bayram, şunları kaydetti: "O dönemde enflasyon oranı yüzde 16 seviyelerindeydi. Yüzde 14’lük ek olarak seyyanen zam yapıldı. Memur ve emekli yüzde 30 seviyesinde zam aldı.

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında asgari ücrete daha düşük oranda zam yapıldığı için 2023 yılında daha yüksek oranlı bir artış yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eğer gerek duyarsak asgari ücrete zam yaparız' demişti.

Gelinen noktada enflasyon hızlı bir şekilde düşmeye devam ediyor. Sene ortalarında enflasyonun yüzde 30 - 35'ler seviyesinde oluşacağını tahmin ediyoruz." (Kısa Dalga)

Ekonomi