Aşı karşıtları maskesiz, mesafesiz toplandı, Bakan Koca'yı istifaya çağırdı

Aşı karşıtları maskesiz, mesafesiz toplandı, Bakan Koca'yı istifaya çağırdı
Maltepe'de toplanan aşı karşıtları, "DSÖ Türkiye'den defol", "Türk milleti esaret altında kalmayacak", "Gerçek doktorlar baş tacımız, şarlatanlardan hesap soracağız", "Benim bedenim benim kararım" dövizleri taşıdı. Miting alanına kadar maskeyle gelenler daha sonra maskeleri çıkardı.

İstanbul Valiliği izin vermesinin ardından aşı karşıtları Maltepe'de ilçesinde bir araya geldi. Aşı karşıtları, "DSÖ Türkiye'den defol", "Türk milleti esaret altında kalmayacak", "Gerçek doktorlar baş tacımız, şarlatanlardan hesap soracağız" dövizleri taşıdı. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da mitingde bir konuşma yaptı. Dilipak, "Hiçbiriniz bizim üyemiz değilsiniz. Biz aslında ayrı bir tüzel kişilik de değiliz. Buranın sahibi sizsiniz, hepimiziz. Buraya geldik adalet, barış, özgürlük istiyoruz. Adalet yoksa barış bir aldatmacadır" dedi.

www.diken.com.tr'rden Mesude Erşan'ın aktardığına göre '
Büyük Uyanış’ adını verdikleri mitingin toplanma alanına girişler tek noktadan, HES kodu sorgulanmadan yapıldı. Katılımcılar alana maske takarak girdi, birçoğu daha sonra maskelerini çıkardı. Mitingde ‘Koca istifa’ sloganları atıldı. Alanda maske ve mesafe önlemlerine dikkat edilmesi için anons yapıldı.

Gazeteci Hilmi Hacaloğlu da alandan şu paylaşımı yaptı:



Mitingi organize eden Anadolu Birliği Partisi izin talep ettikleri dilekçelerinde mitingin adını, sosyal medyada çağrısı yapılan yapılan ‘Büyük Uyanış Mitingi’ olarak değil, ‘Anayasayı Koruma İnsiyatifi Bir Araya Geliyor’ olarak bildirilmişti.

Maltepe Kaymakamlığı, aşı karşıtı mitinge bulaş riski nedeniyle izin verilmediğini duyurmuştu. İstanbul Valiliği ise mitinge izin verildiğini açıklamıştı.

Sağlık