Aşı yaptırmayan kamu çalışanına haftalık test zorunluluğu gündemde

Aşı yaptırmayan kamu çalışanına haftalık test zorunluluğu gündemde
Hükümet, aşıya direnci kırmak için pozitif ayrımcılığı planlıyor. Kamuda aşıya direnenlere ABD’deki gibi her hafta PCR testi ve maske zorunluluğu getirilmesi gündemde.

Günlük koronavirüs vakaları ve ölümler artarken sonbahar gelmeden yapılması gereken hazırlıklar masaya yatırılıyor. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardığına göre Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nda ortaya konulan öneriler, hükümette değerlendiriliyor. Bayramdan sonra aşılamanın yeniden hızlanmasına karşın bunun yeterli olmadığı belirtiliyor..

Öneriler arasında Doğu ve Güneydoğu illerinde “mele” diye adlandırılan dini önderlerin aşı kampanyasında kullanılmasının ardından öğretmenler, doktorlar, imamlar ile meslek örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin eğitime alınması bulunuyor.

Hükümet, aşıda pozitif ayrımcılığın uygulama alanlarını belirlemek için de çalışıyor. Uzmanlar, ABD’de bazı eyaletlerde kamu çalışanları arasında aşı yaptırmayanlara,  maske takma zorunluluğu her hafta PCR testi vegetirildiğini belirttiler. Kamu hizmetlerinin nasıl yürütüleceği ve aşısız kamu çalışanlarına ilişkin uygulamanın nasıl olacağı konusunda dünya örneklerinin incelendiği ifade ediliyor.

Sağlık çalışanlarında aşılama oranının yüzde 90’ı geçtiği öğrenildi. Vaka-test oranının yüzde 8’e ulaştığı ancak artışın yavaşladığı belirtiliyor.

Gündem