Aslı Aydıntaşbaş’tan Henri Barkey’in açıklamasına yanıt: Kötü niyetli bir operasyon

Aslı Aydıntaşbaş’tan Henri Barkey’in açıklamasına yanıt: Kötü niyetli bir operasyon
Henri Barkey'in Karaköy’de yemek yediği gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu iddia etmesinin ardından Aydıntaşbaş, "kötü niyetli bir operasyonla karşı karşıya olduğum ortadadır" açıklamasını yaptı.

Eski CIA Danışmanı Henri Barkey, 18 Temmuz 2016'da Karaköy'de yemek yediği gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu açıklamıştı.

Sessizliğini bozan gazeteci Aslı Aydıntaşbaş Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

"Son günlerde şahsımla ilgili ortaya atılan ve kötü niyetli olduğundan şüphe duymadığım iddialarla ilgili, polemik yaratmamak için ve Osman Kavala'nın bilgisi dahilinde sessiz kaldım.

Ama artık kötü niyetli bir operasyonla karşı karşıya olduğum ortadadır.

Yıllardır tüm ısrarlara rağmen bir açıklama yapmayan, kendisi ile ilgili şayiaları gidermek için talep edilen bilgi paylaşımına yanaşmayan bir şahıs, esrarengiz bir zamanlamayla yeni bir polemik başlatmıştır. Bu zaman kadar Osman'la ilgili bir dizi mesnetsiz iddiayı çürütmek için avukatlardan gelen her türlü bilgi paylaşımı talebini reddeden bu şahsın, şimdi konuşması manidardır.

Sevgili Osman arkadaşımdır. Osman Kavala, iddia edildiği gibi bir ABD’li akademisyenle aynı anda lokantada olduğu iddiasıyla cezaevinde değildir. Osman Kavala ve arkadaşları Gezi davasından ceza almıştır. Osman Kavala’yı cezaevinde tutmak için ortaya atılan ikinci bir dava kurgusu, yani casusluk davası, bu kişiyle yemek yediği tezine dayalı değildir. Kaldı ki Osman Kavala, bu davadan beraat etmiştir.

15 Temmuz’dan günler sonra farklı şahısların yollarının İstanbul’da aynı lokantada kesişmiş olması suç değildir. Sır da değildir.

Şahsıma yönelik ortaya atılan mesnetsiz iddiaları üzüntüyle karşılıyor, buna alet olanları insafa davet ediyorum.”

Gündem