Atalay'ın avukatları cübbeli nöbette: Serbest bırakılana kadar buradayız

Atalay'ın avukatları cübbeli nöbette: Serbest bırakılana kadar buradayız
Gezi davası tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) bir kez daha aynı kararı verdi. Atalay'ın avukatları cübbeleriyle basın açıklaması yaparak yerel mahkemeye "Atalay'ı serbest bırakın" çağrısı yaptı. Gözler kararı verecek olan mahkemede.

İstanbul Adliyesi'nde açıklama yapan Atalay'ın avukatı Can Atalay'ın avukatlarından Özgür Urfa, yerel mahkeme heyetinin kararı görüşmek üzere bir araya geldiğini duyurdu. Urfa Atalay'ın bırakılmamasını "yargı darbesi" olarak değerlendirdi. Yerel mahkemeye seslenen Urfa, "bu suçun ortağı olmayın, Anayasa Mahkemesinin kararını yerine getirin" dedi. Tahliye kararı gelene kadar cübbelerle adliye önünde bekleyişte olacaklarını söyleyen Urfa, "Buradan da hep beraber Silivri'ye Can Atalay'ı almaya gideceğiz" dedi.

Avukat Deniz Özen ise "6 aydır milletvekilinin serbest bırakılmasını bekliyoruz. Daha önce eleştirdiğimiz muhalefet şerhi üyeleri bile, 'bizce bur da ihlal yok ama kesin ve bağlayıcıdır AYM kararları' demiştir. Anayasa hala yürürlükteyse Can Atalay'ın bir dakika bile vakit kaybetmeden serbest bırakılması gerek. Ortada uygulanması gereken bir yasa vardı. Slogan atmak için demiyoruz ama bu bir suçtur. Hatay halkının iradesi gasp ediliyor' dedi.

Ne olmuştu?

AYM Can Atalay'ın tutukluluğuna dair ilk ihlal kararını 5'e karşı 9 oyla almıştı. İkinci ihlal kararında ise bu sayı 3'e karşı 11 oldu. Ayrıca Can Atalay'a 100 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmedildi. (Kısa Dalga)

Gündem