Atanmayan öğretmenlerden 40 ilde eş zamanlı eylem

Atanmayan öğretmenlerden 40 ilde eş zamanlı eylem
Atanamayan öğretmenler 40 ilde seslerini duyurabilmek için eylem yaptı. İstanbul'daki eylem ise Beyazıt Meydanı'nda yapıldı. Satış temsilciliği yapan atanamayan öğretmenlerden Şeyda Sarıalioğlu, "Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bakan değil gören olacağım' demişti. Bizi beş aydır görmedi. Bizi gören yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl için 20 bin öğretmen atanacağını açıklaması yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin umutlarını boşa çıkardı. Yıllardır kadro hayali kuran öğretmenler en az 60 bin atama istiyor. Öğretmenler 81 ilde seslerini duyurabilmek için eylem yaptı. İstanbul'daki eylem ise Beyazıt Meydanı'nda yapıldı. Satış temsilciliği yapan atanamayan öğretmenlerden Şeyda Sarıalioğlu, "Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bakan değil gören olacağım' demişti. Bizi beş aydır görmüyor. Bizi gören yok" dedi.

Türkiye genelinde 40 ilde atanamayan öğretmenler eş zamanlı eylem yaptı. Geri kalan 81 ilde ise seslerini duyurmak için eylem yapmak isteyen eğitimcilere bugün izin vermediği için açıklamalarını farklı günlerde yapacak.

İstanbul'da da atanamayan öğretmenler Beyazıt Meydanı'nda bir araya geldi. Basın açıklamasını okuyan Fen bilgisi öğretmeni Şeyda Sarıalioğlu, 20 bin öğretmen ataması müjdesinin kendileri için "hezimet" olduğunu söyledi. Sarıalioğlu, şunları söyledi:

"Senelerce okul okuduk, ailelerimiz çok zor şartlarda okuttular ki bir çok öğretmen arkadaşımın da böyle. Ben kendi geçimimi ve aileme destek olmak için, 4.5-5 sene satış danışmanlığı yaptım. Bu üzücü bir durum, okulda öğrencilerimle olmam gerekirken. Yine hizmet sektöründeydim ama farklı kesimden farklı insanlara. Bu nasıl anlatılır bilmiyorum, kendimi gerçekten kötü hissediyorum. Bir çok öğretmen arkadaşım pazarda çalışıyor, satış danışmanlığı yapıyor, fabrikada çalışan vs. Vs. Bunlarla içli dışlı oldukça daha çok zaten etkileniyoruz ve ailelerimiz gerçekten çok fazla etkileniyor ve onlar bizden daha çok hayal kurarken, şuan çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Bütün öğretmen arkadaşlarım, ataması yapılmayan 500 bin öğretmen arkadaşımın hayalleri vardı. Onlarla beraber, onların da ailelerinin hayalleri vardı. Hayallerimiz yıkıldı, hayatlarımız yıkıldı. Önümüzü göremiyoruz. Sayın bakanımızın da dediği gibi, Ziya Selçuk'un söylediği gibi; Gençler önlerini görmek istiyorlar, hayat planı yapmak istiyorlar. Evlenmek istiyorlar. Ben onları anlıyorum dedi. 'Bakan değil gören olacağım' demişti, bizi 5 aydır hiçbir şekilde görmedi. Bizi gören yok."

Gündem