Sinan Ateş sanıklarının savunmasını çürüten belgeler ortaya çıktı

Sinan Ateş sanıklarının savunmasını çürüten belgeler ortaya çıktı
Eray Özyağcı ve Doğukan Çep; Sinan Ateş’in yanındaki arkadaşları tarafından vurulduğunu iddia etmişti. Dosyadaki belgeler ortaya çıktı.

Kısa Dalga - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin dava dün görülmeye başlandı. Davada ifadeleri alınan tetikçi Eray Özyağcı ve azmettirici olduğunu söyleyen Doğukan Çep'in iddiaları bazı yayın organlarının manşetlerinde yer aldı.

Özyağcı, Ateş'in ayaklarına ateş ettiğini, onu öldüren kurşunu Ateş'in yanındaki kişilerin silahlarından çıktığını ileri sürdü.

Çep de, Özyağcı'nın iddiasının arkasında durdu ve Sinan Ateş'i öldüren kurşunların kendilerine ait olmadığını, markalarının farklı olduğu iddia etti.

MHP'ye yakın yayın organları, sosyal medya hesapları ve Odatv gibi bazı medya kuruluşu bu iddianın arkasında durdu. Odatv'de dün yer alan haberde, "Dosyada tetikçi Eray Özyağcı’nın Ateş’in bacaklarına hedef aldığı ifade edildi. Ateş’in kafasına isabet eden merminin ise maktulün arkadaşlarından birinin tabancasından çıktığı kaydedildi" ifadeleri yer aldı.

sinan-ates.png

B Yüzü belgeleri yayınladı: Emniyet raporunda ne yazıyor?

B Yüzü, dava dosyasındaki belgeleri yayımladı.

Ankara Bölge Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü'nün uzmanlık raporuna göre, Sinan Ateş’in vücudundan çıkan 5 merminin, Ateş’in arkadaşlarının teslim ettiği silahlardan çıkmadığı tespit edildi.

1.jpg

B Yüzü'nün haberine göre; Tetikçi Eray Özyağcı ve azmettirici Doğukan Çep, Sinan Ateş’i kişisel husumet nedeniyle yaralamayı amaçladıklarını iddia ettiler. “Özyağcı’nın Ateş’in ayağına ateş ettiği, ancak Ateş’i öldüren kurşunların Ateş’in yanında bulunanlar tarafından atılan silahlardan çıktığı” şeklinde savunma yaptılar.

B Yüzü'nün haberinde şu satırlar yer aldı:

"Tetikçi ve azmettiricinin savunması "MHP ve Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen medya" tarafından desteklendi. “Tetikçilerle ortak hareket ediyor” izlenimi veren bu kişiler; Sinan Ateş’in yanındaki Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik’in kullandığı silahlarla Ateş’in vurulduğunu iddia etti. Bozkurt’un ve Keçik’in cinayet sonrasında teslim ettiği silahların aslında değiştirilmiş olduğunu, böylece cinayetin gerçekleştiği silahın gizlendiğini öne sürdüler.

2-004.jpg

"3 silah kullanıldı"

Sinan Ateş’in katledildiği yerde 3 silah kullanıldı. Biri Eray Özyağcı’nın kullandığı silah, diğer ikisi Ateş’in arkadaşlarının Özyağcı’ya karşılık verdikleri silahlar. Tetikçi cinayet sonrasında kullandığı silahı yok etti. İfadesinde silahı sakladığını ve yerini de hatırlamadığını ileri sürdü.

Öte yandan Kriminal Polis Laboratuvarı, Ateş’in arkadaşlarının karşılık verdiği diğer iki silahı inceledi. Biri Canik marka, diğeri el yapısı üzerinde LLLCCCSSSLLLCC ibareleri bulunan silahtı. Her iki silah da 9x19 mm çap ve tipinde fişek kullanıyordu. Bunun yanı sıra polisin elinde Sinan Ateş’in vücudundan çıkan 5 merminin parçaları vardı. Yani Ateş’in bedenine dördü öldürücü 5 mermi isabet etmişti. Ayrıca 12 adet de Ateş’in vücudu dışında yer alan fişek bulunuyordu.

3-002.jpg

"5’i Sinan Ateş’e isabet etmiş 17 mermi var"

Olay yerinde 5’i Sinan Ateş’e isabet etmiş, 12’si dışında kalmış 17 mermi ve kullanılan 3 silah söz konusuydu. Laboratuvarda yapılan incelemede Ateş’in vücudundan çıkan 5 merminin, Ateş’in arkadaşlarının teslim ettiği silahlardan çıkmadığı tespit edildi.

Aynı incelemede olay yerinde bulunan 5 adet kovanın Canik marka silahtan, 2 adet kovanın ise el yapımı üzerinde LLLCCCSSSLLLCC yazan silahtan çıktığı tespit edildi.

Laboratuvar raporuna göre Sinan Ateş’in arkadaşlarının getirdiği iki silah değiştirilmemişti. Olay yerinde kullanılan silahlardı. Toplam 7 adet kovan bu silahlardan çıkmıştı. Ancak Sinan Ateş’in bedeninden çıkan 5 mermi izi bunlara ait değildi. Üçüncü bir silahtan çıkmıştı. Haliyle bu durum, arkadaşlarının değil tetikçinin silahından çıkan kurşunla Ateş’in vurulduğunu gösteriyordu. Ancak o cinayet silahının yerini tetikçi 'Hatırlamıyorum' diyerek söylemiyordu.

4.jpg

Sinan Ateş’in otopsi raporu da Ateş’in yanından değil karşıdan vurulduğunu doğruluyor. Kafasından giren mermi çenesinin altından çıkıyor, ön tarafından giren kurşun sırtından çıkıyor.

Olay anının görüntülerinde de tetikçinin ateş ettiği, sonrasında Ateş’in düştüğü, devamında tetikçinin karşıdan ateş etmeye devam ettiği görülüyor. Selman Bozkurt’un sola, Ahmet Keçik’in sağa kaçtığı, Keçik’in gelip yerdeki Ateş’in silahını alıp tetikçiye doğru ateş ettiği görülüyor." (Haber Merkezi)

Gündem