Atilla Yeşilada: BDDK kıyamet gününü ertelemeye çalışıyor

Atilla Yeşilada: BDDK kıyamet gününü ertelemeye çalışıyor
Ekonomist Atilla Yeşilada, BDDK'nın kredi kısıtlama kararının dolar kurunu ancak ağustosa kadar belli bir seviyede tutabileceğini belirterek, "Çünkü sistemde yoğun döviz açığı var. Dışarıdan döviz gelmiyor, getirilemiyor. Erdoğan'a ve geleceğe güveni sıfırlanan vatandaş sürekli alıcı" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 15 milyon lira karşılığı, yani yaklaşık 900 bin dolar döviz nakit varlığı olan şirketlere TL kredi kullanımına sınırlama getirmesi kararını değerlendiren ekonomist Atilla Yeşilada bu düzenlemenin ekonomiyi kur şokundan ancak ağustosa kadar kurtarabileceğini söyledi.

Yeşilada, “Sonrası yine 2021 Aralık'ta gösterime giren filmin tekrarı, çünkü sistemde yoğun döviz açığı var. Dışarıdan döviz gelmiyor, getirilemiyor. Erdoğan'a ve geleceğe güveni sıfırlanan vatandaş sürekli alıcı. BDDK, sistemdeki dövizi elden ele dolaştırarak top çeviriyor. Kıyamet gününü ertelemeye çalışıyor” yorumunu yaptı.

Türkiye'de ekonomi politikasını artık BDDK'nın yönettiğini ifade eden Yeşilada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin finansal istikrarı destekleyici önlemlerin devam edeceğine yönelik açıklamalarına işaret ederek, “Bunun meali basit. Her sabah uyandığımızda BDDK'nın kredi aktarım mekanizması ve bankacılık sistemi üzerinden başka bir finans dışı sektörde serbest piyasanın işleyişine müdahale ettiğini göreceğiz” dedi.

Ekonomi