Atilla Yeşilada: Erdoğan ve AKP-MHP ittifakının sandıkta tarihi hezimeti olacak

Atilla Yeşilada: Erdoğan ve AKP-MHP ittifakının sandıkta tarihi hezimeti olacak
Ekonomist Atilla Yeşilada, "Erdoğan siyasi kariyerine 21. yüzyılın en büyük ekonomik krizinin yaratıcısı olarak veda edecek" dedi.

Ekonomist Atilla Yeşilada, Youtube kanalında 'Erdoğan, Ekonomik Krizle Tarihe Geçecek' başlıklı son videosunda enflasyonun kış aylarında üç haneleri göreceğini, gıda enflasyonunun da yüzde 150'lere ulaşacağını iddia etti.

yesilada.jpg

"5 yıllık YouTube kariyerimin en karamsar videosu ile karşınızdayım" diyen Yeşilada, şu ifadeleri kullandı:

“Bu krizin tek sebebi var. Sayın Erdoğan'ın kötü yönetimi. Önümüzdeki yıl temmuz ayına kadar Türkiye'nin cari açığı 40 milyar dolar civarında olacak. Muhtemelen vadesi gelen dış borçların bir kısmı da yenilenmeyecek. BDDK'nın mevduat kredi verilerine bakarsanız, hem bireyselin hem kurumsalın dövize döndüğünü görüyoruz. Yani önlemlerin hiçbiri işe yaramadı. Bir noktada havluyu atacak hükümet.

'MİLLET BANKALARIN ÖNÜNDE YIĞILIR'

Yıl sonuna kadar dolar/TL'nin 20-24 lira arasına oturacağı söyleniyor. Bu bile çok büyük şok olur. Ama daha önemlisi eğer bireylere sermaye kısıtlaması geleceğine dair düşünceler veya planlar basına sızdırılırsa bu çok kötü etki yaratır. Millet bankaların önünde yığılır parasını çeker.

Enflasyon kış aylarında çok büyük bir sorun olacak. Sosyal patlamalara bile neden olabilir. Türkiye'de herkes burnundan soluyor.

'ERDOĞAN VE AKP-MHP İTTİFAKININ TARİHİ HEZİMETİ OLACAK'

Erdoğan siyasi kariyerine 21. Yüzyılın en büyük ekonomik krizinin yaratıcısı olarak veda edecek. Nasıl bir kriz? 'Mükemmel fırtına' bizi bekliyor. Döviz kıtlığı, Covid-19, enflasyon ve işsizlik. Siyasi sonuçları, Erdoğan ve AKP-MHP ittifakının sandıkta tarihi hezimeti olacak."

Ekonomi