Avrasya'dan anket: AKP yüzde 32, CHP yüzde 26.8 alıyor

Avrasya'dan anket: AKP yüzde 32, CHP yüzde 26.8 alıyor
Avrasya Araştırma Şirketi'nin yayınladığı son ankete göre, bir seçim olsa AKP yüzde 32, CHP yüzde 26.8 oy alıyor. Ankete katılanların yüzde 48.5'i "Erdoğan tekrar aday olursa kesinlikle oy vermeyeceğim" yanıtı veriyor.



Avrasya Araştırma Şirketi, Nisan ayındaki ikinci araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Artan koronavirüs vakaları sonrası alınan ilk 'kısmi kapanma' kararı öncesinde gerçekleştirilen araştırmada öne çıkan başlıklar şöyle:

"Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı adayı olursa ona oy verir misiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde "48.5'i "Kesinlikle oy vermeyeceğim" yanıtı verdi. "'Hükümete ve Cumhurbaşkanına güveniyorum, pandemi bittiğinde ekonomik krizi bitireceklerdir' ifadesine katılıyor musunuz" sorusuna yüzde 58.7'si "katılmıyorum" dedi.

"Türkiye'de bir ekonomik kriz olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna ise yüzde 87.2'si "Evet" cevabı verdi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?" sorusuna verilen yanıtlar ise şöyle: Erdoğan kazanır diyenler yüzde 29.6, Yavaş kazanır diyenler ise yüzde 44.1

"Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Ekrem İmamoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?" sorusuna ise yazde 28.4'ü "Erdoğan", yüzde 42.6'sı İmamoğlu kazanır dedi.

"Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna karşılık olarak verilen yanıtlardan çıkan sonuçlar ise şöyle... (Kararsızlar dağıtılmadan)

Kararsızlar dağıtıldığında ortaya çıkan sonuçlar ise şöyle...


Gündem