Avrupa Komisyonu ve Almanya'dan terör saldırısı uyarısı

Avrupa Komisyonu ve Almanya'dan terör saldırısı uyarısı
Avrupa İçişleri Komisyonu Ylva Johansson ile Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser Noel öncesinde, Avrupa Birliği ülkelerinde büyük bir terör saldırısı olabileceğine dair uyarıda bulundu.

BBC'nin haberine göre Johansson'un açıklaması Paris'te bir turistin ölümüne sebep olan bıçaklanma olayından günler sonra geldi.

Paris'te ne oldu?

Söz konusu bıçaklı saldırı Cumartesi günü Eyfel Kulesi yakınlarında meydana geldi. 23 yaşındaki Collin B. adlı Alman turist bıçaklanarak öldürüldü, kız arkadaşı ve bir İngiliz turist de yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştiren 26 yaşındaki Armand R. olay yerinde tutuklandı. Polis, dindar olmayan İranlı bir aileden gelen Armand R.'nin, İslam Devleti grubuna bağlılık sözü verdiğini söyledi.

İsrail-Hamas savaşı üzerinden kutuplaşmaya işaret etti

Johansson açıklamasında her ne kadar uyarıya neden olan herhangi bir spesifik bilgi olup olmadığını belirtmese de, İsrail-Hamas savaşının toplumda yol açtığı kutuplaşmanın şiddet riskini arttırdığını ifade etti. AB'nin ek güvenlik için 30 milyon Euro daha ayırdığını da ekledi.

Almanya İçişleri Bakanlığından da uyarı geldi

Benzer bir uyarı da gazetecilere AB'nin tehditleri ve propagandayı yakından takip etmesi gerektiğini söyleyen Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'den geldi. Faeser de açıklamasında, şiddetli İslamcı radikalizminin yükselme riskine dikkat çekti.

(Kısa Dalga)

Dünya