Avrupa Merkez Bankası faiz artıracak: 25 baz puan gündemde

Avrupa Merkez Bankası faiz artıracak: 25 baz puan gündemde
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Temmuz ayında faiz artışına gideceklerini söyledi. Lagarde, "Temmuz ayında banka faizini 25 baz puan artırmayı planlıyoruz" dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Ukrayna kriziyle birlikte Avrupa'daki ekonominin ve para politikasının karşı karşıya olduğu sorunların değiştiğini söyledi.

Bloomberg'in haberine göre, Lagarde, Avro bölgesinde bir belirsizliğin hakim olduğunu, ancak hizmet sektöründeki hareketliliğin büyümeyi desteklediğini ve bu sektördeki toparlanmanın önümüzdeki aylarda güçleneceğini söyledi.

Lagarde, Avro bölgesindeki büyüme öngörülerinin bu yıl için yüzde 2,8 oranında, 2022 ve 2023 içinse yüzde 2,1 oranında olduğunu açıkladı.

TEMMUZ AYINDA 25 BAZ PUAN ARTIRMA GÜNDEMDE

Lagarde, Avrupa'da enflasyonun istemedikleri bir seviyede olduğunu dile getirerek, "Yıllık enflasyon 2022'de yüzde 6.8 olarak öngörülüyor. Bunun 2023'te yüzde 3.5’e ve 2024'te yüzde 2.1'e inmesi bekleniyor. Temmuz ayındaki para politikası toplantısında temel banka faizini 25 baz puan artırmayı planlıyoruz" dedi.

Ekonomi