Avrupalı kadınlar, "koltuk krizi"ne tepki vermeyen Charles Michel'in istifasını istedi

Avrupalı kadınlar, "koltuk krizi"ne tepki vermeyen Charles Michel'in istifasını istedi
Avrupa kadın dernekleri "koltuk krizi"nden sonra tepki göstermeyen Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in istifasını istedi.

Avrupa kadın dernekleri, Ankara ziyaretinde Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ayakta kalmasına tepki göstermeyen Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in istifasını istedi.

Dernekler, 2 bin 500 kadının imzasının yer aldığı bir dilekçeyi Michel'e  gönderdi.

Kadınların güçlenmesi ve eşitliği için uluslararası bir kamu kuruluşu olan Millenia Vakfı tarafından başlatılan girişimde, Belçika, Fransa, İtalya ve hatta Avrupa Birliği dışında iki günden az bir sürede imzaların toplandığı belirtildi.

Dilekçede, Michel'in Salı günü Erdoğan'la yaptığı görüşmede tek kadın olan  Von der Leyen'e yapılan hakaretin “tüm kadınlara hakaret” olduğu belirtildi.  

Görüşmede ayrıca yapılan hatanın diplomasiye, AB'ye , insan haklarına ve özellikle de kadın haklarına aykırı olduğunu kaydedilerek, cılız bahanelerin, olayın hem Avrupa ile kadın vatandaşları hem de Avrupa ile Dünya arasında bıraktığı siyasi  eksikliği çözemeyeceği ifade edildi.

Çoğu basın kuruluşunun olayla ilgili haber yaptığını ve olayla dalga geçtiğini söyleyen kadın dernekleri, bu nedenle Charles Michel'in Avrupa Konseyi başkanı olarak istifasını istediklerini de sözlerine ekledi. (AJANSBİZİM)

Dünya