Avukatım Sandıkta, 14 Mayıs seçimlerinde İstanbul’da her üç okuldan birine avukat sağlayacak

Avukatım Sandıkta, 14 Mayıs seçimlerinde İstanbul’da her üç okuldan birine avukat sağlayacak
İstanbul’da Avukat Hakları Grubu 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin güvenliği için her üç okuldan birinde gönüllü avukatları hazır edecek.

ESRA TOKAT


Avukat Hakları Grubu’nun başlattığı ‘Avukatım Sandıkta’ projesi kapsamında 14 Mayıs’taki seçimlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesini sağlamak için kısa bir süre önce çalışma başlattı.

Bu kapsamda gönüllü avukat başvurularını alan Avukat Hakları Grubu, bugün başvuruları sonlandırdı.

Avukatlar CHP, İYİ Parti ve Türkiye Gönüllüleri ile çalışacak

İstanbul için toplam 755 avukat gönüllü başvurusu aldıklarını bildiren Avukatım Sandıkta’dan Hakan Tokbaş ulaştıkları avukatların görev yapılan ilçedeki tüm sandıkları kontrol imkanı veren “itiraza yetkili kişi belgesi” alabilmeleri” için organizasyon üstlendiklerini, bu kapsamda CHP ve İYİ Parti ile işbirliği yapıldığını ekledi ve “Başvuru sonrası mazeret bildiren ve ulaşılamayan kişilerin sistemden düşülmesi akabinde, toplam 650 gönüllü avukatın verilerini ilgili siyasi parti olan CHP ve İYİ Parti’ye ve aynı zamanda Türkiye Gönüllüleri’ne ilettik” dedi.

İstanbul’da yaklaşık 2 bin okulda oy kullanılacağını ve bunların da 650’sine avukat sağlayacaklarının altını çizen Tokbaş, “Böylece İstanbul’da her üç okuldan birinde seçimlerin güvenliği için gönüllü avukatları sağlamış olduk” diye konuştu.

Bundan sonraki seçimlerde de sandıkların korunması için çalışılacak

“Gördüğümüz kadarıyla Türkiye’deki seçim güvenliği için avukat örgütlenmesi sağlayan tek hukuk platformuyuz” diyen Tokbaş, “Sahada itiraza yetkili kişi olarak yani en geniş yetkiye sahip avukatlar olarak her türlü itirazı ve şikayeti yaparak seçim güvenliğini sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Avukatım Sandıkta bundan sonraki bütün seçimlerde yer almayı ve sandık güvenliğinin işin ehli olan avukatlara emanet edilmesi uygulamasını daha da yaygınlaştırmayı kendisine bir borç bilerek faaliyetlerine devam edecek” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Özel Haber