Avukatın paylaşımları sonrası savcının görev yeri değiştirildi

Avukatın paylaşımları sonrası savcının görev yeri değiştirildi
Buket Nurşah Tekışık isimli avukatın bir savcının odasında çektirdiği fotoğraflar gündeme gelmiş ve Adalet Bakanlığı'nın radarına girmişti. İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan olay nedeniyle savcının görev yeri değiştirildi, İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı.

Avukat, Buket Nurşah Tekışık, bir savcının odasına girerek poz verip sosyal medyada paylaştı.

Avukatın paylaşımları tepki yarattı: Savcının görev yeri değişti - 1Avukatın terörle mücadele suçlarına baktığı belirtilen savcının odasında altına slogan da yazarak poz vermesi bir süre sonra kamuoyunun dikkatini çekti. Konu Adalet Bakanlığı tarafından da incelendi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, fotoğrafların tepki çekmesi üzerine sorulan soruya savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Savcı hakkında tutanak düzenlenerek Hakimler ve Savcılar Kurulu'na işlem yapması için gönderildiği ve savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Avukat yönünden ise Barolar Birliği'ne disiplin açısından soruşturulması için dosya gönderildi. İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı. (DHA)

Gündem