Avukatlara operasyon: Evleri basıldı, 2 avukat gözaltına alındı

Avukatlara operasyon: Evleri basıldı, 2 avukat gözaltına alındı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında 2 avukat gözaltına alındı. Dosyada avukat kısıtlaması ve gizlilik kararı bulunuyor.

Dün akşam ve bu sabah yapılan operasyonlarda 2 avukatın gözaltına alındığı belirtildi. İki avukatın da evleri basıldı.

Avukat Gülhan Kaya, dün akşam İzmir Karaburun’da gözaltına alındı.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Üyemiz Av. Gülhan Kaya, 09.06.2023 günü akşam saatlerinde mesleki faaliyetleri nedeniyle ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Karaburun'da jandarma görevlilerince gözaltına alınmış ve kendisiyle avukat görüşü yapılması 24 saat süreyle kısıtlanmıştır” dedi.

ÖHD, aynı paylaşımda, “Gözaltı sürecine dair hiçbir karar, talimat ve evrak gösterilmeden gözaltına alınan üyemizin yanında olduğumuzu bildiriyor, kolluk ve adliye sürecinde dayanışma göstermek isteyen tüm üye ve dostlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz. #SavunmaSusmadıSusmayacak” ifadelerini kullandı.

Bu sabah ise Av. Mustafa Taylan Savran gözaltına alındı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Sezin Uçar ile Av. Kader Tonç'un da evleri basıldı. Haklarında gözaltı kararı bulunan her iki avukatın da evlerinde olmadığı öğrenildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ezilenlerin Hukuk Bürosu, şöyle dedi:

“Büromuz avukatlarından Sezin Uçar da dahil olmak üzere; 4 avukat arkadaşımızın sabah saatlerinde evine siyasi polis tarafından operasyon yapıldı. Dosyada avukat kısıtlılığı ve gizlilik kararı var. Devrimci avukatlık yapmak, ezilenlerin hukukunu savunmak suç değildir!

Gözaltında olan avukat arkadaşlarımızın isimleri şöyle;

-Mustafa Taylan Savran

-Gülhan Kaya” (Kısa Dalga)

Gündem