Avukatlardan gözaltı açıklaması: 58 öğrenci gözaltında, ifade alma sürecinde gecikmeler yaşanıyor

Avukatlardan gözaltı açıklaması:  58 öğrenci gözaltında, ifade alma sürecinde gecikmeler yaşanıyor
Boğaziçi Üniversitesi'nde dün düzenlenen protesto gösterilerine polis müdahalesi sonucu gözaltına alınan 159 kişinin 51'inin sorgu sürecinin devam ettiği, ifade işlemlerinde gecikmeler olduğu bildirildi.

Clubhouse platformundaki odada yaptıkları değerlendirmede avukatlar, ayrıca dün gözaltına alınıp serbest bırakılan yedi öğrencinin de bugün Terörle Mücadele Ekipleri tarafından yeniden gözaltına alındığını kaydetti.

Avukat İrem Çiçek, gözaltına alınanların tamamının Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğunu söyledi.

Çiçek, "50-51 öğrencinin ellerinde gözaltına alınma sürecinde meydana gelen darp izleri var. Bunun dışında başka bir sorun yok. Bir öğrencinin hastanede olduğu yönünde haberler vardı ama bunun doğru olmadığı bilgisini aldık. Dün gözaltı süreçleri sıkıntılıydı ancak Vatan'daki Emniyet Müdürlüğü ve Bayrampaşa'da gözle görülür bir sıkıntı yaşanmadı" diye konuştu.

Avukatlar, dün gözaltına alınan kişilerin büyük bölümünün sorgusunun sorunsuz bir şekilde tamamlandığını ancak şu anda ifade almaya başlanması konusunda gecikmeler olduğunu belirtti.

Avukat Gülçin Avşar, bugün dünden daha farklı bir sürecin işlediğini ifade etti.

Avşar, "Dün herhangi bir oyalama olmadan ifadelere peyderpey başlandı, prosedüre uygun ilerledi. Ancak bugün Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde ifade süreci başlamadı, başlamayacak gibi görünüyor. Bize görüntülerin izlendiği bilgisi veriliyor. Gözaltı süreci uzatılabilir gibi görünüyor" diye konuştu.

 

 Valilik: "57’si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi”

İstanbul Valiliği'nden de saat 13.30’da Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gözaltına alınanlarla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü girişinde 1 Şubat 2021 Pazartesi günü yapılan izinsiz gösteriler sırasında Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzce gözaltına alınan 108 şüpheliden 7'sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 101 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı, 15 şüphelinin de üniversite düzeyinde eğitim görmediği, Rektörlük binasının ablukaya alınması nedeniyle gözaltına alınanlardan 50 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 1 şüphelinin de başka bir üniversitenin öğrencisi olduğu tespit edilmişti” denildi.

(BBC News Türkçe)

 

Gündem