Avukatlarının itirazına rağmen Sezgin Baran Korkmaz ABD’ye iade edilecek

Avukatlarının itirazına rağmen Sezgin Baran Korkmaz ABD’ye iade edilecek
SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, avukatlarının Avusturya'da verilen karara itiraz etmesine rağmen ABD'ye iade edilecek.

Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın 15 Temmuz'da ABD’ye iade edileceği öğrenildi.

Avusturya Adalet Bakanlığı’nın, SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'ye iade edilmesine ilişkin kararına Korkmaz’ın avukatları itiraz etmişti.

Avusturya Adalet Bakanlığı, 15 Haziran’da Korkmaz'a yönelik isnat edilen suçların ilkinin ABD'de işlenmiş olması ve bu ülkedeki mağdur sayısının fazlalığı gerekçesiyle iade önceliğini bu ülkeye tanımıştı.

Korkmaz'a ilişkin Wels Mahkemesi, Ağustos 2021'de Türkiye'nin iade talebini kabul etmiş, daha sonra ABD'nin iade talebini de yerinde bulmuştu.

Mahkemenin her iki ülkeye de iade kararı vermesi nedeniyle dosya Avusturya Adalet Bakanlığı'na gitti. Bakanlık ise geçtiğimiz günlerde Korkmaz'ın 'öncelikle' ABD'ye iade edilmesi yönünde karar verdi

NE OLMUŞTU?

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında olduğu 10 sanığın yargılandığı Amerika'dan haksız kazançla elde edilen "mal varlığı değerini aklama" suçundan açılan davada, ABD'de tutuklu olan Jacob Ortell Kingston, Levon Termendzhyan'ın savunmalarının alınması için ABD adli makamlarıyla istinabe (hukuki yardımlaşma) yapılmasına karar verdi. Mahkeme, Sezgin Baran Korkmaz'ın şirketlerinin ortaklık paylarına el konulması kararının ve gıyabi tutukluluk kararının kaldırılması taleplerini ise reddetti. (DHA-Kısa Dalga)

Gündem