Avukattan eski eşe tehdit: Öldürmek istesem mahkeme engel mi olacak?

Avukattan eski eşe tehdit: Öldürmek istesem mahkeme engel mi olacak?
Avukat Fadıl A. boşandığı eşi avukat Ayşegül D.’nin peşini bırakmadı. Eski eşine “Cezaevinde uzun kalıp daha çok bilenmek istiyorum. Ölümün daha şatafatlı olsun” mesajları atan Fadıl A. hakkında savcılık soruşturma açtı.

İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Fadıl A. (41) hakkında geçen yıl boşandığı Avukat Ayşegül D.'yi (37) ölümle tehdit ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre, çift evliliklerini Mayıs 2022'de sonlandırdı. Ayrılığı kabullenmeyen Fadıl A., iddiaya göre eski eşine yönelik tacizlerini sürdürdü. Ayşegül D. ise koruma kararı aldırdı. Boşanmanın üzerinden 9 ay geçmesine rağmen tehdit ve hakaretlere devam ettiği ileri sürülen Fadıl A., bir gece yarısı eski eşine sosyal medyadan mesajlar gönderdi.

“Öldürmek istesem mahkeme engel mi olacak?”

İddiaya göre "Midene sıkacağım. İnim inim inleteceğim seni, ağzından kan gelirken benden af dileyeceksin. Allah belanı vermesin çünkü belanı ben vereceğim" ifadelerini kullanan Fadıl A., devamında "Seni öldürmek istesem mahkeme engel mi olacak? Üç beş sene yatarım sıkıntı değil. Bu mesajları da ver mümkün olduğunca uzun süre cezaevinde kalıp daha çok bilenmek istiyorum. Ölümün daha şatafatlı olsun" dedi.

Fadıl A.’yı sosyal medyadan engellemesine rağmen tehditlerin bu kez mail üzerinden sürmesiyle genç kadın, Fadıl A. Hakkında şikayetçi oldu. Şikayetinde, durmadan tehdit edildiğini, travma ve stres bozukluğu yaşadığını ifade etti.

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. (Kısa Dalga)

Kadın