Avustralya seçimlerinde Muhafazakarlar kaybetti, İşçi Partisi kazandı

Avustralya seçimlerinde Muhafazakarlar kaybetti, İşçi Partisi kazandı
Avustralya'da oy sayımlarında sona yaklaşılırken mevcut Başbakan Scott Morrison seçim yenilgisini kabul ederek İşçi Partisi Lideri Anthony Albanese'yi tebrik etti.

Avustralya'da genel seçimler için oy sayımı devam ederken yeni başbakanın İşçi Partisi Lideri Anthony Albanese olması bekleniyor.

Avusturya Başbakanı Scott Morrison da seçimde yenildiğini kabul ederek, İşçi Partisi lideri Anthony Albanese ile görüştüğünü ve kendisini seçim zaferinden dolayı tebrik ettiğini söyledi.

ABC, 7 News ve Sky News Avustralya başta olmak üzere ülkenin önde gelen haber kuruluşları, mevcut başbakan Scott Morrison'ın Liberal-Ulusal Koalisyonu'nun çoğunluk veya azınlık hükümeti kuramayacağını tahmin ediyor.

Oyların yaklaşık yarısının sayılmasının ardından söz konusu yayın organlarının tahminlerine göre, ülkenin gelecek başbakanının İşçi Partisi lideri Anthony Albanese olması bekleniyor.

10 YILLIK MUHAFAZAKAR HÜKÜMET DÖNEMİ SONA ERİYOR

2018'den bu yana Liberal-Ulusal Parti koalisyon hükümetinin başbakanı olarak görev yapan Morrison'un yarışı kaybetmesiyle yaklaşık 10 yıllık muhafazakar hükümet dönemi sona eriyor.

Temsilciler Meclisi'nde hükümetin kurulabilmesi için partilerin 151 sandalyenin en az 76'sını kazanması gerekiyor.

euronews'te yer alan habere göre, Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerinin belirleneceği seçimler, 9 yıldır iktidarda bulunan Liberal-Ulusal parti koalisyon hükümeti ile ana muhalefetteki İşçi Partisi arasında yapılıyor.

MORRİSON HAVLU ATTI

Başbakan Morrison, muhalefet partisi lideri Albanese ile görüştüğünü ve başarısından dolayı kendisini tebrik ettiğini söyledi.

Partisinin genel başkanlığını da bırakan Morrison, "Bu akşam muhalefet lideri ve Yeni Başbakan Anthony Albanese ile konuştum ve bugünkü seçim zaferi için tebriklerimi ilettim" açıklaması yaptı.

Dünya