Avustralya'da bir çocuk bakıcısı erkek 91 çocuğa cinsel istismarla yargılanacak

Avustralya'da bir çocuk bakıcısı erkek 91 çocuğa cinsel istismarla yargılanacak
Avustralyalı eski bir çocuk bakıcısı, 15 yıl içinde 12 farklı merkezde 91 çocuğa cinsel istismarda bulunmak ve bunları kayda almak suçundan yargılanacak.

Avustralya’da eski bir çocuk bakıcısı erkeğin, 91 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu, bunları filme kaydettiği ve içeriği internette dağıttığı iddiasıyla 1623 cinsel saldırı suçu ile suçla suçlandığı açıklandı.

1623 suçlamanın içerisinde 246 cinsel istismar ve 673 çocuğa karşı uygunsuz cinsel davranış suçlamarı yer aldı. BBC'de yer alan habere göre, komiser yardımcısı Justine Gough, vakanın toplum için "derin üzüntü verici" olacağını söyledi.

'Bu korkunç bir vaka'

Gough, vakaya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu kişinin çocuklara yaptıkları hayal gücünün ötesinde. Uzun süre polislik yaptıktan sonra şaşırmamaya çalışıyorsunuz, ama bu korkunç bir vaka” ifadelerini kullandı.

Genç kızları kandırmaya çalışmış

Sanık, 2014 yılında kaydettiği görüntüleri internette paylaşmasının ardından yakalanmıştı. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında yapılan aramada, sanığın evinde istismar görüntülerinin yer aldığı bir sabit disk bulundu. Sanığın elektronik cihazlarında 4 bin görüntü ve video bulduğunu belirten Gough, bakıcının istismar anını filme almak ve dağıtmakla ilgili yüzlerce suçlamayla da karşı karşıya olduğunu söyledi. Gough ayrıca, sanığın 15 yıl boyunca ülke içinde ve yurtdışındaki çocuk bakım merkezlerinde genç kızları kandırmaya çalıştığını iddia etti. (Kısa Dalga)

Dünya