Avusturya mahkemesi, ABD’nin Sezgin Baran Korkmaz'ın 'dolandırıcılıktan' iadesi talebini kabul etti

Avusturya mahkemesi, ABD’nin Sezgin Baran Korkmaz'ın 'dolandırıcılıktan' iadesi talebini kabul etti
Avusturya’da Wels Bölge Mahkemesi, tutuklu Sezgin Baran Korkmaz’ın "dolandırıcılık" suçu kapsamında ABD’nin iadesine karar verdi.

 Avusturya’da Wels Bölge Mahkemesi, bu ülkede tutuklu Sezgin Baran Korkmaz’a yönelik ABD’nin iade talebine ilişkin kararında, dolandırıcılık suçlaması kapsamında talebi kabul etti.

halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre mahkeme ABD'nin iade talebini bazı yönlerden ret, bazı yönlerden ise kabul etti. Mahkeme'nin ABD'nin kara para iddiaları yönünden iade talebini reddettiği öğrenildi. Türkiye'nin iade talebi zaten kabul edilmişti. Bu durumda son söz Avusturya Adalet Bakanlığı'nda. Ancak hukukçular görünen tabloda Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesini beklediklerini söyledi.

Wels Savcılığı Basın Biriminden Barbara Rumplmayr, mahkemenin davaya ilişkin aldığı kararı paylaştı.

Açıklamada "Wels Bölge Mahkemesi, ABD’nin Viyana Büyükelçiliğinin ileri sürdüğü, elektronik veri akışı, görsel ya da işitsel araçları kullanmak suretiyle dolandırıcılık ve mahkeme sürecini yanıltmaya ilişkin suçlamalardan ötürü yaptığı iade başvurusu geçerli bulundu. Kara para aklamaya yönelik komplo kurma ve mahkeme sürecini manipüle etme suçlamalarına yönelik yapmış olduğu iade başvurusu ise geçersiz bulundu." ifadesine yer verildi.

Gündem