Avusturya'da aşı karşıtlarının hedefindeki kadın doktor intihar etti

Avusturya'da aşı karşıtlarının hedefindeki kadın doktor intihar etti
Avusturya'da aşı karşıtlarından ölüm tehditleri alan doktor Lisa-Maria Kellermayr intihar etti. Ülke, sağlıkta şiddeti konuşuyor.

Avusturya, aşı karşıtı eylemcilerden ve koronavirüs pandemisi komplo teorisyenlerinden ölüm tehditleri alan doktor Lisa-Maria Kellermayr'ın intihar etmesini konuşuyor. Siyasi liderlerden ve sağlık çalışanlarından ulusal birlik çağrısı geldi.

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, "Bu yıldırma ve korku tacirliğine bir son verelim. Avusturya'mızda nefret ve hoşgörüsüzlüğe yer yok" dedi. Kellermayr'ı "insanları tedavi etmek ve hastalıklardan korumak için ayağa kalkan" bir doktor olarak selamlayan Bellen, "Fakat bazı insanlar buna çok öfkelendi. Ve bu insanlar onu korkuttu, önce internette sonra da bizzat tehdit etti" ifadelerini kullandı.

Kellermayr, pandemi ile mücadele ve aşıları teşvik etmek konusunda sık sık medyaya röportajlar veriyordu. Cesedi, cuma günü ofisinde bulundu. Medyaya konuşan savcılar, bir intihar notu bulduklarını ve otopsi yapmayı planlamadıklarını söyledi.

Avusturya'da Covid-19 aşısını yetişkinler için zorunlu hale getirme planları geçen ay rafa kaldırılmıştı. Avrupa'nın en düşük aşılama oranlarından birine sahip olan ülkede, bu oranı zorunlu aşı ile yükseltmenin de mümkün olmayacağına kanaat getirilmişti. Ülkede geçen yıl on binlerce kişi, sokağa çıkma kısıtlamalarının yanı sıra aşıları zorunlu hale getirme planlarına karşı düzenli protestolar için sokağa dökülmüştü.

Ancak doktor Kellermayr'ın intihar etmesi ülkede şok yarattı. Avusturyalı doktorlar birliği, bu durumun ülkede sağlık çalışanlarına karşı artan tehdit eğilimini yansıttığını söylüyor. Sağlık Bakanı Johannes Rauch da "İnsanlara karşı nefret affedilemez. Bu nefret sona ermeli" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya