Ayakkabı sanayicilerinden seçim sonrası 'kur' mesajı: Rekabet avantajımızı kaybediyoruz

Ayakkabı sanayicilerinden seçim sonrası 'kur' mesajı: Rekabet avantajımızı kaybediyoruz
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten, seçimin ardından yayınladığı mesajında bir kez daha 'rekabetçi kur' çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan kazandı. İş dünyası seçim mesajlarında dolar kurunun 'tutulmasına' vurgu yaparak 'rekabetçilik' uyarıları yapıyor.

TASD Başkanı Berke İçten, seçime dair mesajında, son iki seçimin Türkiye’nin güçlü bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

İçten, seçmenin 14 Mayıs’ın ardından 28 Mayıs’ta da yüksek bir katılımla sandığa giderek tercihini ortaya koyduğunu belirtirken, sonucun hayırlı olmasını diledi.

TASD başkanı şöyle devam etti: "Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte belirsizlik dönemi de sona erdi. Artık işimize odaklanmamız gerekiyor. Çünkü sektör olarak acil çözüm bekleyen sorunlarımız var. 500 milyon dolar cari fazlası olan sektörümüz yeniden cari açık veren bir düzeye geldi. Hızla artan maliyetler, döviz kurlarının bugün ulaştığı seviye nedeniyle rekabet avantajımızı kaybediyoruz. İhracatımızda düşüş var. Yeni ekonomi yönetiminin en kısa zamanda göreve başlayarak sektörün görüş ve önerileri doğrultusunda ithal ayakkabı sorununa hızla neşter vuracağını ümit ediyoruz." (Kısa Dalga)

Ekonomi